Maratonul Olteniei CEZ! Incepe astazi, 31 august! Mii de olteni sunt asteptati la startul unuia din cele mai importante evenimente sportive! Vezi rezultatele finale!

Maratonul Olteniei CEZ!

Maratonul Olteniei CEZ! Oltenia se poate mandri cu unul din evenimentele sportive cele mai importante din Romania: Maratonul Olteniei CEZ. Sub sloganul “Tara, tara, vrem maratonisti” competitia va programa mai multe curse la care sunt asteptati mii de participanti. Inscrierile sunt sold-out, astfel ca evenimentul va fi cu siguranta un nou succes al organizatorului CEZ Romania.

CROS 10,5 kilometri si 21 de kilometri, plus maraton

Maratonul Olteniei CEZ. Start-ul curselor de cros se dă în Parcul Zăvoi din capitala Râmnicu Vâlcea. În ceea ce privește diferențele de nivel, pe traseul de cros (10,5 km) avem o creștere de altitudine de aproximativ +300 m. Iar pe traseul de semimaraton (21,5 km) avem o creștere de altitudine de aproximativ +600 m.

Maratonul Olteniei CEZ! Start-ul cursei de maraton se dă tot în Parcul Zăvoi din capitala Râmnicu Vâlcea. În ceea ce privește diferențele de nivel, pe traseul de maraton (42 km) avem o creștere de altitudine de aproximativ +1300 m.

Se aleargă circa 1,2 km pe șosea după care începe un urcuș mai accentuat, tot pe suprafață dură (drum betonat), pentru circa 300 m. Dupa aceasta se intră pe potecă. Traseul este preponderent prin pădure.

Întrucât vei întâlni multe intersecții, fii atent la indicatoare și la asistenții de drum pentru o cursă frumoasă în siguranță și fără obstacole.

Finish-ul la ambele curse este în același loc ca și start-ul, în Parcul Zăvoi.

După intervalul maxim, traseele se închid, asistenții ies de pe traseu și marcajele se curăță. De asemenea, este oprit sistemul electronic de cronometraj.

Timp limită de concurs: 10.5 km – 2.5 ore, 21,5 km – 4 ore, maraton – 7 ore.

Probe si de MTB Cross Country 33 km si de 51 de km

Proba MTB din Ținutul Maratonului este un maraton tipic de MTB Cross Country care îţi va pune forţa și aptitudinile la încercare pe cărările și pădurile din împrejurimile capitalei Râmnicu Vâlcea.

Cursa copiilor

Nu in ultimul rand, Maratonul copiilor va avea si Cursa Copiilor.

Locul start-ului: Parcul Zăvoi, Râmnicu Vâlcea

Numărul maxim de înscrieri: 200 de participanți

Cursa Copiilor este un eveniment în Ținutul Maratonului ce cuprinde o serie de curse de alergare dedicate copiilor.

Cursa copiilor este destinată copiilor cu vârsta între 4 și 13 ani împliniți. Tinerii cu vârsta între 14-17 ani vor putea participa doar la probele scurte, atât de MTB (respectiv 33km) cât și de Trail Run (respectiv 10.5 km).

Maratonul Olteniei CEZ, parteneri

Pe langa organizatorul, CEZ Romania, Maratonul Olteniei are mai multi parteneri.

Categoria PLATINUM: ADREM si RC Europe

GOLD: Ciga Energy

SILVER: Lease Plan, Star Storage, Fine Consulting, ALM Power Group, Electro Alfa, Epure, Lizac si Asociatii, Comranado, Inform Lykos, Heinner, Venturo Investment, EnergoBit, Hervis Sports, Gold Nutrition.

Asa cum a scris si anul trecut, Euro Oltenia va ofera rezultatele finale la toate categoriile:

VEZI SI O GALERIE FOTO DIN PRIMA ZI:

REZULTATE FINALE PE CATEGORII DE VARSTA (in stanga sunt locurile ocupate la general)

MTB

33 km

51 km

TRIAL RUN

10,5 KM

21 km

42 km

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu