joi, ianuarie 21, 2021
5 C
Craiova

Marcel Ciolacu către Guvern: Dublați alocațiile sau plecați!

Președintele interimar al PSD și-a schimbat atitudinea și se conformează radicalilor din partid care îi cer mai multă fermitate și duritate în relația cu Guvernul și președintele Klaus Iohannis. Prin urmare, Ciolacu avertizează Executivul că dacă nu dublează alocațiile copiilor va pleca din Palatul Victoria.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Sunteți un pericol pentru viitorul țării!

Președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii. Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii.

Pentru milioane de românii cu copii această măsură initiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august – indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă.

O guvernare care se opune cu toate forțele creșterii veniturilor a milioane de copii nu poate construi vreun viitor pentru România!
#Guvernați, nu mai blocați!”, a scris liderul social-democrat pe pagina sa de Facebook, în urmă cu scurt timp.

Alocațiile copiilor trebuie dublate de la 1 august, a decis, astăzi,Curtea Constituțională a României (CCR), care a respins sesizarea Guvernului.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate. Decizia este definitivă şi general obligatorie și se comunică Președintelui României.

Reamintim că Guvernul a atacat legea privind dublarea alocațiilor copiilor, de la 1 august 2020, susținând că nu există prevăzute sursele de finanțare.

Ultimele stiri

Râcă în PNL Gorj între primarul din Târgu Jiu și senatorul Ion Iordache

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a intrat în conflict cu noul său coleg de partid, senatorul Ion Iordache....

Mai multe articole din aceeasi categorie