Mario de Mezzo vrea ca Victor Ponta să demisioneze din Parlament

Liberalul din Olt Mario de Mezzo, în prezent director al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, le cere colegilor parlamentari din PNL să solicite demisia președintelui Pro România, Victor Ponta, din poziția de deputat.

Mezzo vine cu această solicitare după ce Ponta a rămas definitiv fără titlul de doctor, conform unei decizii pronunțate astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Astfel, ICCJ a respins definitiv cererea prin care Victor Ponta a solicitat anularea ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras în anul 2016 titlul de doctor în drept. Reamintim că pe 1 august 2016, ministrul Educaţiei la acea vreme, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul lui Victor Ponta, pe motiv că a plagiat în teza de doctorat.

„Nu mai e dottore”

„Victor Viorel Ponta nu mai e ,,dottore” din august 2016, în urma unui ordin de ministru. Ce a decis ÎCCJ este respingerea definitivă a contestaţiei lui VVP la ordinul de ministru.

Evident, după această decizie rămân multe acţiuni conexe la care VVP va trebui să răspundă cumva, inclusiv tot în instanţă. Şi mai rămâne amintirea unui plagiat celebru, cu mai mult de jumătate din lucrare copiată, fără a fi respectate regulile academice.

De aceea, e momentul ca toţi colegii parlamentari să-i ceară lui VVP să demisioneze din Parlament şi să lase locul de deputat unei persoane mai cinstite. VVP, demisia! O poţi scrie şi copy paste”, a scris Mario de Mezzo pe contul său de Facebook.

Articole asemanatoare