„Marșul pentru viață” și avorturile din țara mea tristă

„Marșul pentru viață”

Autor: Tudor Artenie

„Marșul pentru viață” este o manifestare a lumii întregi în favoarea nașterii de copii și împotriva întreruperilor voluntare de sarcină. Pentru prima dată în istoria SUA, la marșul din acest an de la Washington a participat președintele țării.

Donald Trump intră din nou în istorie! După schimbările din politicile comerciale, după diversele sale „contre” cu alți mari lideri ai lumii, Trump are un discurs senzațional. Presa de pe întreaga planetă relatează evenimentul la superlative. „Fiecare copil este un dar prețios și sacru primit de la Dumnezeu!”, a spus Trump în aplauzele oamenilor.

„Marșul pentru viață” este un eveniment prin care oamenii se întorc către originea lor creștină.

Sau rămân ancorați în aceasta. Se întorc către educația și cultura creștine, acelea care au făcut lumea modernă de azi.

Întreruperile voluntare de sarcină au împărțit lumea modernă în două.

Nu voi fi „arbitru” în această dezbatere. Poziția mea, de om, scriitor și publicist este foarte limpede. Am văzut multe în viața mea, am făcut greșeli și am cunoscut oameni care au greșit, dar nu voi fi niciodată partizanul avortului la cerere.

România este, teoretic, o țară de oameni care spun despre ei că sunt ortodocși. Un loc bun pentru „Marșul pentru viață”.

O țară cu mănăstiri și biserici excepționale, cu preoți și călugări de mare valoare spirituală. Conducătorii țării noastre, indiferent de partidul din care fac parte, spun și ei că sunt credincioși. Cu toate aceasta, deținem nedoritul record de a fi pe primul loc în Europa ca număr de întreruperi voluntare de sarcină. „Marșul pentru viață” la noi pare golit de sens.

Iată câteva cifre. Cifrele nu mint și ne arată adevărul fără nicio haină pe el.

Între 1958-1966, o perioadă în care întreruperile de sarcină la cerere erau permise, în România au fost înregistrate oficial 7.521.100 de avorturi. Aproximativ 940.000 de avorturi pe an.

După celebrul decret dedicat creșterii natalității, între 1967-1989 au fost înregistrate 6.549.823 de avorturi.  285.000 de avorturi pe an. De patru ori mai puține decât în perioada anterioară.

În 1990, numărul avorturilor explodează în România.

Statistici neoficiale vorbesc despre o cifră înfricoșătoare: peste 1,5 milioane de avorturi la cerere în 1990. Dacă țineți minte, una dintre primele măsuri luate de guvernul Petre Roman a fost liberalizarea avorturilor.

Din 1990 până în 2014, în România au fost înregistrate 7.883.735 de întreruperi voluntare de sarcină. Aproximativ 328.500 pe an, dar cu precizarea că primii ani de după Revoluție au fost ani-record.

În aceste statistici, nu sunt incluse toate avorturile din clinicile private și nici avorturile făcute clandestin. Și nici întreruperile realizate cu medicamente nu sunt înregistrate.

În 2012, Organizația Mondială a Sănătății arăta că România are ce mai ridicată rată de avort din Europa.

480 de avorturi la 1.000 de nașteri. Altfel spus, aproape o treime din copiii concepuți sunt avortați. Rata era de peste două ori mai mare decât cea medie din spațiul european.

Între anii 1958-2014 au fost înregistrate peste 22 de milioane de avorturi. Încă o dată populația României.

La nivel mondial, numărul de vieți curmate prin avort depășește orice altă cauză de deces. Iată „indicatorii” din 2018.

41.9 milioane avorturi

– 8.2 milioane persoane decedate din cauza cancerului

– 5 milioane din cauza fumatului

– 1.7 din cauza SIDA

Sursa: Breitbart News

Am asistat o data la un chiuretaj într-un sat din Oltenia. Am scris pe blogul meu această poveste. Dar o reiau, pentru că ceea ce am văzut atunci, nu se poate uita.

„Era în primăvara lui 1990. Veniseră mai multe camioane cu ajutoare din Belgia pentru un spital dintr-o localitate mică din sudul țării. I-am însoțit pe belgieni, scriam la România liberă. Directorul spitalului era ginecolog.

A venit o femeie de vreo 35 de ani ca să facă avort. Doctorul mi-a dat o mască și halat și am asistat la operație. Femeia icnea puțin când instrumentele lungi, de metal, îi răscoleau corpul. Bucățele de carne însângerată poposeau într-o tavă albă de tablă. Femeia a zis mulțumesc, iar medicul a trecut-o într-un registru. Apoi mi-a spus: se duce la sapă, a venit primăvara și are de lucru.”

„Marșul pentru viață” se organizează și în România, în foarte multe orașe. Sunt mii, zeci de mii și chiar peste o sută de mii de participanți la București. Anul acesta va fi organizat la 28 martie.

„Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra.”

PF Daniel, Patriarhul BOR

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu