Masoneria Mondiala va fi condusa de un roman! Stelian Nistor va prelua postul de preşedinte al Conferinţei Mondiale a Ritului Scoţian, incepand cu 2020!

În perioada 31 mai – 2 iunie, o delegaţie a Supremului Consiliu al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din România a participat la Roma la Sesiunea Naţională a Ritului Scoţian din Italia. Cu această ocazie, Supremul Consiliu italian a acordat titlul şi medalia de Membru de Onoare, cea mai înaltă distincţie ce se poate acorda unui străin, conducătorilor Ritului din trei ţări: Statele Unite, Israel şi România.

“Succesul internaţional este categoric al României. Acasă creştem moştenirea trecutului masonic, atât de întrepătruns cu cel al devenirii naţiunii noastre, până când vom ajunge noi înşine înaintaşii cu care să se legitimeze cei ce ne vor urma. Ne aşteaptă noi răspunderi şi încercări, de data asta la nivel mondial. Ştim de unde venim şi, încrezători în destinul Ţării noastre, mergem înainte!”, a declarat Stelian Nistor.

În ţara noastră, Ritul este condus de către Suveranul Mare Comandor Stelian Nistor, 33, care urmează să preia, în numele României, postul de preşedinte al Conferinţei Mondiale a Ritului Scoţian, începând din 23 mai 2020 şi până în 2025.

Ritul scoţian administrează gradele de la 4 la 33 şi Ultimul din Francmasonerie. Este prezent în România neîntrerupt din 1881. În anii regimului comunist, Ritul a funcţionat în exil.

Revolutia americana si cea franceza s-au datorat masonilor!

Ritualurile masonice par desprinse din vechile şcoli mistice din Egipt, Grecia şi Orientul Apropiat. Sunt mărturie referirile dese la Templul Regelui Solomon, la analogia dintre ierarhizarea breslelor care au construit Templul şi organizarea unei loji masonice.

Maeştrii, calfele şi ucenicii care compun o lojă sunt pilonii unei fraternităţi ce a dăinuit în secret sute de ani, de la arderea pe rug a cavelerior templieri şi până la ieşirea lor la lumină.

Prima Mare Loja a Francmasoneriei s-a constituit la Londra, pe 24 iunie 1717. Curând, curentul ideilor iluministe promovate de masoni duce la mari revoluţii; cea americană, în 1776, apoi cea franceză, în 1789. Principii masonice precum Libertate, Egalitate, Fraternitate au dus apoi la germenii revoluţiilor anului 1848.

Masoneria s-a implicat in marile momente din istoria Romaniei

Controversată, lăudată sau hulită, masoneria a fost de-a lungul timpului sursă de dezbateri fără sfârşit. Învăluiţi de mister şi secrete, cunoscătorii spun că masonii au fost şi sunt cei care, în spatele uşilor închise, dictează toate deciziile politice la nivel înalt, iar membrii acestor grupuri sunt infiltraţi în poziţii-cheie în aproape toate ţările lumii. Nici România nu făcut excepţie de-a lungul istoriei ei.

Foarte multi romani care au inflentat istoria tarii noastre au fost masoni. Daca i-am enumera pe toti am intinde o lista pe cateva pagini. iata ins pe cei mai importanti masoni din istoria Romaniei:

Maria şi Elena, fetele lui Constantin Moroiu, au fost primele femei mason din România. Constantin Moroiu este considerat părintele primei Mari Loji din ţara noastră.

Samuel von Bruckenthal, Barbu Stirbei, Nicolae Titulescu, Horia, Alexandru G. Golescu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Mihail Kogalniceanu, Ion Nistor, Alexandru Vaida Voievod, Nicolae Balcescu, Vasile Alecsandri, Ion C. Bratianu, Titu Maiorescu, Mihail Sadoveanu, Tudor Vladimirescu, Alexandru Ioan Cuza, Alexandru Paleologu.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu