Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Mausoleul Ecaterina Teodoriu din Targu Jiu va fi redeschis publicului chiar de Ziua Nationala, 1 Decembrie!

Autoritatile locale din Targu Jiu au anuntat ca mausoleul Ecaterinei Teodoroiu din Targu Jiu va fi redeschis publicului chiar de Ziua Nationala. Lucrarile de restaurare la opera realizata de Milita Petrascu sunt aproape finalizate. Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, Adrian Tudor, restaurarea nu a fost afectată de condiţiile meteorologice.

Firma care execută lucrările foloseşte un cort pentru a asigura o anumită temperatură de lucru. Adrian Tudor a precizat că monumentul în care se află depuse osemintele Ecaterinei Teodoroiu va fi resfințit. Lângă acesta va fi amplasată o cruce din granit. Aceasta fusese înlăturată de autorităţile comuniste. Pe cruce vor fi scrise cuvintele care erau menţionate pe crucea originală, după cum a menţionat viceprimarul din Târgu Jiu.

Nu se poate ajunge la osemintele Ecaterinei Teodoroiu

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a mai declarat că nu s-a renunţat la o zi a porţilor deschise pe şantier. Este necesară o conferinţă de presă în care să fie explicate toate operaţiunile executate de până acum. Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, au fost realizate filmări în zona fundaţiei Mausoleului şi a fost descoperit un buncăr din cărămidă. S-a ajuns la concluzia că nu se va putea interveni chiar până în zona unde se află depuse osemintele Ecaterinei Teodoroiu pentru că nu se ştie cum se va comporta structura monumentului.

Lucrările de restaurare a Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu costă peste 700.000 de lei. „Din păcate nu se poate ajunge la oseminte pentru că este vorba de un buncăr de cărămidă care susţine întreaga structură de deasupra. Sunt nişte riscuri pe care nu şi le asumă nimeni. Se finalizează restaurarea la monument şi totul va fi în regulă“, a declarat Adrian Tudor, vicele din Târgu Jiu.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of