luni, iunie 24, 2024
23.4 C
Craiova

MEHEDINȚI: Activități pe linia prevenirii victimizării minorilor

La data de 20 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfășurat activități de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, în cadrul evenimentului sportiv „Crosul Primăverii”, susținut pe baza sportivă Gheorghe Ionescu Șișești din comuna Șișești.

Scopul principal al activității a constat în informarea şi conştientizarea riscurilor la care se expun copiii și tinerii, a consecințelor acțiunilor lor, atât în calitate de victimă cât și în calitate de autor, prevenirea faptelor antisociale, care sunt acțiunile care sunt pedepsite de lege și faptul că pot cere ajutorul autorităților când se confruntă cu astfel de situații.

Totodată, în cadrul activităților au fost purtate discuții cu elevii prezenți, fiind transmise pe această cale recomandări preventive și sfaturi utile pentru protecția individuală.

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie