vineri, august 19, 2022
24 C
Craiova

Mehedinti pe locul 4, iar Gorj pe locul 7 in topul judetelor in care se construiesc cele mai putine case!

Oltenia apare intr-un nou top al nivelului de trai modest. Doua din judetele regiunii se claseaza in primele 10 in topul judetelor in care se construiesc cele mai putine case. Mehedintiul este „surclasat” doar de Covasna, Caras-Severin si Teleorman in acest clasament, in timp ce Gorjul este pe locul 7.

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru locuinţe în mediu urban a scăzut în primele nouă luni din acest an şi se constată o creştere a locuinţelor construite în mediul rural, arată cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS), prezentate de economica.net. Chiar dacă în mediul rural se construiesc mai multe case, în unele judeţe nu au fost finalizate nici măcar 100 de locuinţe.

În primele nouă luni din acest an au fost emise mai multe autorizaţii de construcţie pentru locuinţe în mediul rural decât în mediul urban. Aproape 40.000 de locuinţe au fost finalizate la nivel naţional, din care 1.288 din fonduri publice. Cele mai multe locuinţe sociale au fost terminate în judeţul Bihor, în număr de 380, arată datele INS.

Dar chiar şi-aşa, sunt judeţe în primele trei trimestre din acest an in care nu au fost construite nici măcar 100 de locuinţe.

Este vorba de judeţele Covasna, Caraş-Severin şi Teleorman.

În judeţul Covasna au fost finalizate doar 82 de locuinţe, toate din fonduri private. În judeţul Caraş-Severin, numărul locuinelor finalizate este de 88, din care doar una a fost construită din fonduri publice, arată datele recente ale INS.

Pe locul trei în topul judeţelor unde au fost finalizate cele mai puţine locuinţe este judeţul Teleorman. Doar 99 de locuinţe au fost terminate în primele nouă luni din acest an, iar din acestea 24 sunt locuinţe sociale, investiţii realizate din fonduri publice, mai arată datele INS.

In cele doua judete ale Olteniei, situatianu este deloc roza. În Mehedinţi au fost finalizate 137 de locuinţe din surse private, iar în Gorj 165. Cum am mai amintit, cele două judeţe ocupă locurile 4 respectiv 7 în topul respectiv.

Sursa: ziarelive.ro

Ultimele stiri

Perechea de dublu feminin, Elizabeta Samara/Andreea Dragoman, cucerește medalia de argint într-o ediție istorică pentru România la Campionatul European individual seniori din Munchen.

🥈 Avem și pereche vicecampioană europeană în Munchen! Felicitări, Elizabeta Samara și Andreea Dragoman! #servimpentruistorie #hairomania #tabletennis Perechea de dublu...

Mai multe articole din aceeasi categorie