sâmbătă, aprilie 17, 2021
2.2 C
Craiova

Mesajul OMS de Ziua Mondială a Sănătății: „Lumea noastră este una inegală”

Ziua Mondială a Sănătății este o zi globală de conștientizare a sănătății sărbătorită în fiecare an la 7 aprilie, sub egida Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), precum și a altor organizații conexe.

În 1948, OMS a organizat Prima Adunare Mondială a Sănătății. Adunarea a decis să celebreze 7 aprilie a fiecărui an, începând cu anul 1950, ca Ziua Mondială a Sănătății.

Data marchează practic fondarea OMS și este considerată ca o oportunitate a organizației de a atrage atenția la nivel mondial asupra unui subiect de importanță majoră pentru sănătatea globală în fiecare an. În acest an, tema este echitatea.

Redăm mesajul organizației pentru astăzi:

„Construim o lume mai corectă și mai sănătoasă

De Ziua Mondială a Sănătății, 7 aprilie 2021, vă vom invita să vă alăturați unei noi campanii de construire a unei lumi mai corecte și mai sănătoase. Vom posta mai multe detalii aici (pe site-ul lor, n.red) în scurt timp, dar iată de ce facem acest lucru:

Lumea noastră este una inegală.

După cum a subliniat COVID-19, unii oameni sunt capabili să ducă o viață mai sănătoasă și au un acces mai bun la serviciile de sănătate decât alții – în totalitate datorită condițiilor în care se nasc, cresc, trăiesc, muncesc și îmbătrânesc.

Peste tot în lume, unele grupuri se luptă pentru a ajunge la capăt cu venituri zilnice reduse, au condiții de cazare și educație mai slabe, mai puține oportunități de angajare, au o inegalitate mai mare între sexe și au acces redus sau deloc la medii sigure, apă și aer curat, securitate alimentară și servicii de sănătate. Acest lucru duce la suferințe inutile, boli evitabile și moarte prematură. Și dăunează societăților și economiilor noastre.

Acest lucru nu este doar nedrept: este prevenibil. De aceea, facem apel la lideri să se asigure că toată lumea are condiții de viață și de muncă favorabile sănătății. În același timp, îndemnăm liderii să monitorizeze inechitățile în materie de sănătate și să se asigure că toți oamenii pot accesa servicii de sănătate de calitate atunci când și unde au nevoie de ele.

COVID-19 a lovit cu greu toate țările, dar impactul său a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile, care sunt mai expuse la boală, mai puțin susceptibile de a avea acces la servicii de îngrijire a sănătății de calitate și mai susceptibile de a experimenta consecințe adverse rezultatul măsurilor puse în aplicare pentru a reduce pandemia.

OMS se angajează să se asigure că toată lumea, oriunde, poate realiza dreptul la o sănătate bună”.

Puteți accesa mesajul OMS aici.

Ziua Mondială a Sănătății este una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate la nivel mondial marcate de OMS, împreună cu Ziua Mondială a Tuberculozei, Săptămâna Mondială a Imunizării, Ziua Mondială a Malariei, Ziua mondială fără tutun, Ziua mondială de combatere a SIDA, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge și Ziua Mondială a Hepatitei.

 

Ultimele stiri

Ajutor de stat pentru viticultori: 500 de euro pe hectar

Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu (PSD Olt), a anunțat că a fost aprobată în plen...

Mai multe articole din aceeasi categorie