Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Mihai Viteazul pleaca de la Oradea si vine la Craiova! Oficialitatile vor sa aduca, in Banie, statuia voievodului care a fost inlocuita cu cea a regelui Ferdinand!

Scandalul de la Oradea in care Primaria vrea sa inlocuiasca statuia lui Mihai Viteazul cu cea a Regelui Ferdinand, restabilind situatia din perioada interbelica, poate fi de ajutor oficialitatilor din Craiova!
Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, vrea strămutarea, în Cetatea Băniei, a statuii domnitorului Mihai Viteazul de la Oradea, care a fost dată jos în urmă cu câteva zile de pe soclul din piaţa centrală şi înlocuită cu statuia Regelui Ferdinand. Genoiu vrea sa ii contacteze pe proprietarii acestei statui, Asociaţia Mihai Viteazul, pentru a le propune o locaţie centrală, stabilită de comun acord.

“În timp ce Craiova îl omagiază pe Mihai Viteazul, întâiul unificator al Ţărilor Române, într-un alt oraş din ţară statuia acestuia este dată jos pentru a face loc alteia, lucru care mă întristează profund. Motiv pentru care am luat decizia de a contacta proprietarii acestei statui, Asociaţia Mihai Viteazul din oraşul respectiv, pentru a le propune strămutarea acesteia la Craiova, într-o locaţie centrală stabilită de comun acord”, a scris Genoiu, duminică, pe Facebook.

Edilul a făcut acest anunţ în contextul în care, în acest weekend, la Craiova a fost organizată cea de a VII-a ediţie a Zilelor “Mihai Viteazul”, cu spectacole de muzică şi teatru, ateliere, expoziţii de arme, jonglerii, meşteşuguri medievale. Circa 100 de persoane purtând costume de epocă – artişti invitaţi, actori, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din oraş, tineri, studenţi – s-au aflat sâmbătă seara în Piaţa “Mihai Viteazul” din centrul Craiovei, acompaniaţi de instrumentişti, jongleuri, animatori etc.

“În acest weekend, Craiova a devenit o aşezare medievală. Craiova îl serbează pe Mihai Viteazul, voievodul care a transformat Cetatea Băniei într-unul din cele mai înfloritoare oraşe, al doilea centru politic şi militar al Ţării Româneşti. Soldaţi îmbrăcaţi în costume de luptă, domniţe, jupâni, cavaleri sau prinţese, cu toţii au fost prezenţi în centrul vechi al oraşului pentru a prezenta tuturor vizitatorilor vremurile de odinioară”, a mai scris primarul Craiovei. 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of