joi, iunie 13, 2024
24 C
Craiova

Mii de premii și distincții acordate la „Gala Laureaților” Slatina. Primăria oferă 800.000 de lei

La 656 ani de la prima atestare documentară a Slatinei, Primăria Slatina organizează a VIII-a ediție a „Galei Laureaților”, evenimentul în cadrul căruia mii de slătineni vor fi recompensați cu diplome, distincții și premii în bani.

Municipalitatea cheltuie pentru organizarea evenimentului 800.000 lei, cea mai mare parte din bani, 724.690 lei, reprezentând contravaloarea premiilor acordate. Vor fi sute de elevi, profesori, sportivi, antrenori, copii artiști și îndrumătorii lor recompensați pentru reușitele din 2023. De asemenea, 92 cupluri care au împlinit 50 ani de căsnicie vor fi sărbătorite în cadrul unui eveniment special. Premiile vor fi acordate de primarul Slatinei, Emil Moț. 

Gala Laureaților” Slatina. Premii de la 100 de lei la 2.500 lei

Se vor acorda, în total, peste 1.500 de premii (36 de categorii), cea mai mică valoare a unui premiu fiind de 100 lei, în timp ce medaliații cu aur la concursurile internaționale vor primi premii de excelență de 2.500 lei. Sărbătoarea începe sâmbătă, 20 ianuarie 2024, când sute de elevi, sportivi, profesori și antrenori, premiați pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, vor fi recompensați cu diplome și premii în bani.

Având în vedere numărul foarte mare de performeri, „Gala Campionilor”, evenimentul care deschide „Gala Laureaților”, va începe la ora 8,00 și se va termina după-amiază. Vor urca pe scenă elevii care au încheiat anul școlar trecut cu media 10, sute de elevi fiind în această situație. Vor fi de asemenea recompensați: elevii cu premii la etapele naționale și internaționale ale olimpiadelor școlare; sportivii (atât sporturi olimpice, cât și sporturi neolimpice) cu premii la campionatele naționale și internaționale; micii artiști care au strălucit pe scenă în 2023. Și îndrumătorii lor vor primi premii în bani.

Duminică, 21 ianuarie 2024, „Gala Laureaților” continuă cu „Gala Seniorilor” (ora 17.00), evenimentul dedicat celor mai longevive cupluri din Slatina. 92 cupluri vor fi premiate cu diplome și premii în bani (se acordă 1.045 lei fiecărui cuplu), amfitrionul evenimentului fiind actorul Andrei Duban. Seara se va încheia cu un recital susținut de artistul Gabriel Dorobanțu.

„Gala Superlativelor” va încheia în acest an sărbătoarea de la Slatina

„Gala Superlativelor” va încheia în acest an sărbătoarea de la Slatina. Evenimentul este programat să aibă loc marți, 23 ianuarie 2024, de la ora 17.00, tot pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu”. Evenimentul va fi prezentat, ca și în anii trecuți, de actrița Monica Davidescu. În cadrul galei vor urca pe scenă personalitățile distinse cu titlul „Personalitatea Anului”, respectiv titlul „Cetățean de onoare al municipiului Slatina”.

Iată cine va primi „Diploma de Merit” și distincția „Personalitatea Anului”:

– GEORGE SMARANDACHE – PERSONALITATEA ANULUI ÎN CULTURĂ;
– VALERU CIUREA – PERSONALITATEA ANULUI ÎN CULTURĂ;
– DORINEL UMBRĂRESCU – PERSONALITATEA ANULUI ÎN ECONOMIE;
– DIANA LIXĂNDROIU – PERSONALITATEA ANULUI ÎN SPORT;
– ANDREEA JIFCU – PERSONALITATEA ANULUI ÎN SPORT;
– LAURA POPESCU – PERSONALITATEA ANULUI ÎN DOMENIUL SOCIAL.

Tot diplome de merit vor primi mai mulți slătineni slătineni care s-au remarcat în 2023 în domeniile în care activează.

În acest an s-a decis acordarea titlurilor „Cetățean de onoare” următoarelor personalități:

• Arhitect SEVERICĂ MITRACHE – pentru întreaga activitate arhitecturală din municipiul Slatina și pentru implicarea în construirea noului sediu al Judecătoriei Slatina, Casa Fântâneanu, amenajarea secției de istorie și cultură slătineană din cadrul Muzeului Județean Olt și a Complexului Sportiv 1 Mai Slatina.

• Dr. BERTEȘTEANU ȘERBAN – pentru activitatea sa în domeniul medical. Berteșteanu Serban Vifor Gabriel este un reputat medic O.R.L originar din municipiul Slatina, doctor în științe medicale. Este fondatorul Centrului de excelență în chirurgie oncologică cervico-facială, fiind al treilea doctor din lume care a realizat o operație de laringectomie totală transorală. 

• Prof. MARIUS PERIANU – pentru întreaga sa activitate didactică, fiind coordonatorul lotului Olimpic de Juniori la Matematică al României, Leader și Deputy Leader în cadrul Olimpiadelor Balcanice de Matematică desfășurate în Albania și Turcia, în anul 2023.

• Medic DAVID ION – premiul acordat pentru întreaga carieră în medicină – cardiologie, pentru profesionalismul, dedicarea și implicarea în activitatea medicală desfășurată la nivelul municipiului Slatina.

• Prof. VOINESCU CONSTANTIN – pentru activitatea culturală susținută, publicând frecvent proză în presa literară. A fost Directorul Școlii Populare de Arta Slatina, inspector școlar și ulterior profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”. 

Citește și:

Constructorul Drumului Expres Craiova – Pitești, „Personalitatea anului în Economie” la Slatina

Ultimele stiri

13 iunie – Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului

La 13 iunie 2024, odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti,...

Mai multe articole din aceeasi categorie