Ministerul Agriculturii finanțează liceele agricole. Șase sunt în Oltenia

Liceele tehnologice cu profil preponderent agricol sunt susținute financiar de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Valoarea totală a finanțării pentru anul 2020 este de 10 milioane lei.

Ministerul se află în plin proces de semnare a contractelor de finanțare pentru investiții specifice și asigurarea unor cheltuieli materiale pentru un număr de 56 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol.

Este bine de știut că anul trecut, pe lista MADR figurau 58 de licee, iar din acest an au fost scoase din programul de finanțare două unități școlare cu profil agricol: Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Călugăreni, județul Giurgiu și Liceul Tehnologic Emil Racoviță Roșiori de Vede , județul Teleorman. MADR nu a motivat decizia de a scoate din listă aceste două licee.

Prin implementarea măsurilor cuprinse în contractele de finanțare, MADR vizează dezvoltarea învățământului liceal agricol românesc, având ca scop realizarea obiectivului de întinerire și profesionalizare a forței de muncă din agricultură.

Susținerea financiară, prevăzută în contractul de finanțare, se realizează în baza unui Program anual de investiții specifice activității de învățământ în domeniul agriculturii.

Programul de investiții specifice pentru anul 2020 a fost elaborat în funcție de necesitățile fiecărui liceu agricol și aprobat de către MADR, iar finanțarea se asigură de la bugetul de stat către bugetele locale, prin bugetul MADR.

Iată care este lista liceelor agricole din Oltenia finanțate de MADR:

  1. Liceul Tehnologic „Petre Baniță”, Călărași, Dolj
  2. Liceul Tehnologic Bârsești, Târgu Jiu, Gorj
  3. Liceul Tehnologic „Tudor Vladimirescu”, Șimian, Mehedinți
  4. Liceul Tehnologic Halânga, Mehedinți
  5. Liceul Tehnologic „Dimitrie Petrescu”, Caracal, Olt
  6. Liceul Tehnologic Brătianu, Drăgășani, Vâlcea

Articole asemanatoare