vineri, august 19, 2022
25.6 C
Craiova

Ministrul Agriculturii demisionează. Fermier din Olt: „Nu a făcut nimic, doar a distrus!”

Adrian Oros a anunţat că astăzi îşi va depune demisia din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că „pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”. Președintele Asociației Tinerilor Fermieri din Olt salută gestul lui Oros și spune că e foarte bine că agricultura românească scapă de el.

„Azi îmi voi depune demisia din funcţia de Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pentru Premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi, ca atare: 1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Reţeaua de depozitare, procesare şi distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR”, a scris pe Facebook Adrian Oros.

De asemenea, ministrul Agriculturii a subliniat că nu există suficientă determinare, pentru „eradicarea activităţii samsarilor, a vânătorilor de subvenţii şi a pieţei negre”, care afectează fermierii corecţi. „Astfel, orice subvenţie, orice formă de sprijin devine ineficientă”, a arătat el.

Trebuie precizat că Adrian Oros a fost singurul ministru din actualul executiv care a participat, în calitate de susţinător, la lansarea candidaturii lui Ludovic Orban pentru şefia Partidului Naţional Liberal.

Florin Ciobanu: „Nu a făcut decât să blocheze și să distrugă”

Președintele Asociației Tinerilor Fermieri din Olt, Florin Ciobanu, spune că e foarte bine că pleacă Oros.

„Nu a făcut nimic decât să blocheze și să distrugă ce a găsit la minister, de la Petre Daea. Toate sectoarele din agricultură au fost afectate de deciziile și incompetența dumnealui. Nu uită nimeni de votul negativ pe care l-a dat în Comisia de Agricultură când s-a votat un amendament prin care fermierii erau despăgubiți pentru secetă. Este primul ministru al Agriculturii care se opune unui ajutor pentru calamități, în condițiile în care știm ce prăpăd a făcut seceta. Și acum vine și spune că domnul Cîțu e de vină? Dar votul lui din comisie? Că nu era acolo domnul Cîțu. Un coleg de-al lui, liberal, măcar s-a abținut, nu a votat contra! Putea măcar să se abțină, dacă nu a avut puterea și caracterul să ajute… Așteptam de mult această demisie. Să sperăm că PNL are capacitatea să identifice un profesionist care să înțeleagă cum funcționează agricultura din România. Avem întârzieri la Programul Național Strategic, care ar urma să aducă finanțări în perioada 2023 – 2027 și noi nu lucrăm nimic în acel grup de lucru. Alte state deja au avansat…”, a declarat, pentru euroolteniainfo.com, Florin Ciobanu.

Ultimele stiri

Perechea de dublu feminin, Elizabeta Samara/Andreea Dragoman, cucerește medalia de argint într-o ediție istorică pentru România la Campionatul European individual seniori din Munchen.

🥈 Avem și pereche vicecampioană europeană în Munchen! Felicitări, Elizabeta Samara și Andreea Dragoman! #servimpentruistorie #hairomania #tabletennis Perechea de dublu...

Mai multe articole din aceeasi categorie