sâmbătă, noiembrie 27, 2021
5.6 C
Craiova

Ministrul de Interne și-a angajat la cabinet un „spălător de plagiatori”

Jurnalista Emilia Șercan, cea care a devoalat rețeaua de plagiatori de doctorate din Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și nu numai, îl acuză pe ministrul de Interne că și-a angajat la cabinet un „spălător de plagiatori”. Mai mult, noul șef de cabinet al ministrului, Marius Mihăilă, a fost coleg de clasă în liceu cu Lucian Bode.

„Domnul doctor Lucian Bode, ministru de Interne, l-a numit ca șef de cabinet pe Marius Mihăilă, spălătorul de plagiatori de la Academia de Poliție.

Domnul doctor Bode nu a ținut cont de faptul că una dintre sancțiunile care au dus în octombrie anul trecut la desființarea școlilor doctorale de la Academia de Poliție l-a vizat direct pe Marius Mihăilă, care, printre alte fapte de vitejie, l-a reclamat la CEMU pe George Călinescu că era plagiator.

Domnul doctor Bode nu a ținut cont nici de avizul de la „Doi și un sfert”, care i-a zis că nu e bine ce face, însă a ținut cont de faptul că Mihăilă i-a fost coleg de clasă în liceu și de faptul că Mihăilă a fost un executant bun cât a fost șef la IPJ Sălaj, județ din care sunt cei doi și unde domnul doctor Bode are mulți prieteni politici și nu numai.

Și uite așa, cu spălătorul de plagiatori Mihăilă de-a dreapta lui, domnul doctor Bode va trebui să se ocupe de reorganizarea Academiei de Poliție, care este una din cele cinci sancțiuni primite de instituție anul trecut, când i-au fost desființate școlile doctorale”, a scris Emilia Șercan.

Un tânăr care „a reușit în viață”

În iunie 2020, Mihăilă era numit rector la Academia de Poliție după ce fusese șef al Comisiei de Etică al instituției. La acea dată, Emilia Șercan nota că Mihăilă a fost numit rector de Marcel Vela la recomandarea lui Lucian Bode, ministru al Transporturilor în fostul guvern Ludovic Orban. Bode a negat că ar fi făcut această recomandare, dar a admis că se știe cu Mihăilă de 30 de ani, că au fost colegi și că „este un tânăr care a reușit în viață”.

Ca șef al Comisiei de Etică, Marius Florin Mihăilă a dat doar verdicte de neplagiat. Cel privitor la teza fostului rector Adrian Iacob a fost invalidat la scurt timp de CNATDCU, care i-a retras acestuia titlul de doctor.

Mai mult, Marius Florin Mihăilă era cercetat disciplinar la nivelul Academiei de Poliție la data numirii sale, demers care făcea ilegală noua sa poziție, deoarece Statutul Polițiștilor interzice în mod explicit împuternicirea în funcție a unui polițist anchetat disciplinar.

În plus, „proaspăt numitul rector este cercetat pentru patru infracțiuni și de procurori, într-un dosar deschis anul trecut, după ce Corpul de Control trimis la Academie de fostul ministru Carmen Dan a constatat multiple nereguli în activitatea acestuia la șefia Comisiei de Etică”, mai nota anul trecut Șercan în pressone.ro.

Contestat de sindicate

Mihăilă a fost împuternicit inspector șef la IPJ Sălaj, postură din care ulterior a fost numit rector. Sindicatul Europol a criticat instalarea sa la IPj.

„Îl avem așadar în prim plan, pe noul inspector șef al IPJ Sălaj, care a fost împuternicit pentru trei luni să conducă unitatea de poliție, venind tocmai dintr-o funcție didactică de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”. Nu vrem să dezbatem motivul pentru care tocmai cms. șef Mihăilă Marius Florin a fost nominalizat și a acceptat să fie împuternicit inspector șef, în condițiile în care existau alți 10 polițiști din cadrul IPJ Sălaj care cunosc în detaliu situația operativă și erau poate mai îndreptățiți să ocupe această funcție, însă este evident că boala ultimilor doi ani, împuternicirea pe funcție, care reprezintă exercitarea temporară a unei funcții de conducere, încă ne bântuie și produce drame.

Cu toate acestea, chiar dacă vorbim despre un „mandat” de trei luni, domnul profesor ne-a surprins chiar cu primele decizii pe care le-a luat, respectiv interzicerea înscrierii agenților de poliție la instituții de învățământ superior în domenii de studii care asigură specializarea/pregătirea potrivit nevoilor unității, în condițiile în care acest drept este prevăzut expres de art. 17 din HG 1578/2002. Mai mult, acesta a încercat să îi determine și pe agenții care deja se aflau în anul 2/3/4 să nu mai solicite concediu de studii, motivat de faptul că facultățile private pe care le urmează nu se ridică la standardul Academiei de Poliție. Cum să aibă tupeul să le reproșeze unor agenți că au avut ambiția și determinarea de a absolvi o facultate de Drept, în condițiile în care, cms. șef Mihăilă Marius Florin, a venit pe fugă de la Academia de Poliție în contextul scandalului din ultimul an, generat de sutele de plagiate și de influențele politice ale cercurilor de interese care au transformat această instituție de învățământ superior într-o fabrică de diplome pentru oameni politici și cu bani, sau chiar pentru cadre didactice din cadrul altor universități”, notau cei de la Europol.

Ultimele stiri

Ambasadorul Italiei a vizitat fabrica Pirelli din Slatina

ES Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei la București, s-a aflat astăzi, pentru scurt timp, la Slatina. El a vizitat...

Mai multe articole din aceeasi categorie