marți, mai 18, 2021
13 C
Craiova

Ministrul Economiei și președintele CJ Mehedinți, alt conflict

Virgil Popescu, ministrul Economiei, și Aladin Georgescu, președintele PSD al Consiliului Județean Mehedinți, sunt din nou în conflict deschis. Ei se ceartă în privința circulației taximetrelor pe timp de noapte.

„Taxi-urile pot circula după ora 23.00! Nu înțeleg atitudinea unora de la Serviciul Circulație Rutieră care au încercat să oprească această activitate! Le voi solicita, șefului IPJ Mehedinți și prefectului Mehedinți, să realizeze o anchetă pentru a vedea care este situația!

Măsurile au fost luate pentru a ne proteja sănătatea și pentru a fi respectate. Și făcute în așa fel încât să poată continua și activitatea. Da, taxi-urile pot circula după ora 23.00 pentru că își desfășoară activitatea. Însă, clienții trebuie să aibă asupra lor Declarația pe propria răspundere, care să justifice necesitatea deplasării, potrivit deciziilor comunicate, sau adeverința de la locul de muncă. Evident, se va purta masca și se vor respecta regulile de igienă.

P.S. Totodată, dacă clientul, în eventualitatea unui control, nu va avea declarația sau adeverința va fi cel care va plăti amenda, nu șoferul de taxi”, a scris ieri ministrul Economiei, pe pagina sa de Facebook.

Cum să fii membru în Guvernul României și să-i cerți pe polițiști că își fac treaba?!

Replica lui Aladin Georgescu nu s-a lăsat așteptată.

„Cum să fii membru în Guvernul României și să-i cerți pe polițiști că își fac treaba?!

După multe alte incompetențe de care au dat dovadă guvernanții liberali în ultimul an, din păcate pe pielea românilor, ministrul mehedințean vine cu o nouă premieră națională: le cere șefului IPJ Mehedinți și prefectului “să ancheteze” cazurile în care polițiștii interzic taximetria pe timp de noapte fără să se uite în hotărârea aprobată de Guvernul din care face parte și care chiar interzice transportul în regim de taxi!

Mai exact, este vorba despre Anexa 3, art. 7 alin. 3 din HG nr. 967/2020 privind prelungirea stării de alertă.

După declarația ministrului Virgil Popescu, s-a trezit și prefectul vorbind astăzi, tot fără să citească Hotărârea de Guvern, dar la el nu mă mai miră nimic! El sfidează legea fără nicio apăsare!

În fapt, nicio minte luminată din Guvernul lui Orban nu s-a gândit că cei care pot merge să-și ia medicamente între orele 23.00 – 5.00 au nevoie și de transport, cum nu s-a gândit nimeni că pentru taximetriști, această activitate este singura sursă de venit!

A-ți permite să induci public ideea că polițiștii mehedințeni nu ar aplica în mod corect legea este o atitudine total nedemnă pentru un ministru!

În fapt, Guvernul PNL a făcut cu taximetriștii exact cum a procedat cu târgurile: a interzis activitatea în aceste spații și când și-a dat seama de gafă, a  dat-o la întors! Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns această incompetență a Guvernului PNL!”.

Virgil Popescu revine: Aladin Georgescu e o vuvuzea!

În urmă cu scurt timp, Virgil Popescu a lansat noi acuzații la adresa lui Aladin Georgescu.

„Taxi-urile pot circula după ora 23.00! Aladin Georgescu nu încetează să se facă de rușine! Cu intenția de a crea tensiuni inutile, în această perioadă dificilă pentru toată lumea, încearcă să îmi dea lecții legislative. Lacunare, de altfel. Culmea, fiind avocat, ne-am aștepta să cunoască legea. Domnule Aladin Georgescu de când taxi-urile sunt asimilate activității comerciale? Parcă transportă persoane!

După ”logica juridică” pe care ați expus-o dumneavoastră și trenurile nu ar mai trebui să circule după intervalul orar 23.00. Sunt un susținător al păstrării regulilor care au fost date pentru a ne proteja, pe toți, de răspândirea noului coronavirus, pentru sănătatea noastră, însă manipulările făcute cu intenția de a crea tensiuni și adversități la adresa competitorului politic arată politicianismul tipic PSD-ului!

În această perioadă dificilă domnule Aladin Georgescu ar trebui să dați dovadă de echilibru și să administrați, așa cum trebuie, județul, pentru asta ați fost ales. Nu să fiți o vuvuzea care răspândește manipulări!”

Ultimele stiri

Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind ceremonia lui Donald Trump

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea - pentru două fapte de trafic de influență...

Mai multe articole din aceeasi categorie