luni, mai 27, 2024
22.9 C
Craiova

Minunea s-a produs! România va avea o echipă la Jocurile Olimpice de la Paris

România va avea, în cele din urmă, o echipă la Jocurile Olimpice de la Paris. Națională de polo s-a calificat la Olimpiada din 2024 profitând de retragerea Africii de Sud. Va fi singura reprezentantă a României într-un sport de echipă!

Naționala României a terminat Campionatul Mondial de la Doha pe locul 10, fiind, astfel, prima echipă eligibilă la calificare după cele 4 locuri oferite prin regulament. Erau calificate anterior Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. La Doha, au obţinut dreptul de participare la JO Paris 2024: Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia. Naționala de polo a obținut un merituos loc 10 la CM de la Doha. Tricolorii au fost învinși de SUA, în disputa pentru locurile 9-10, scor 9-13. Anterior, România învinsese China cu 9-7 (locurile 9-12). Cum Africa de Sud s-a retras, World Aquatics a decis ca România să-i ia locul la Jocurile Olimpice!

Echipa națională de polo a României revine, astfel, la Jocurile Olimpice după 12 ani, ultima dată când a participat la o întrecere olimpică fiind la Londra, în 2012. Visele devin realitate! Echipa Națională de Polo a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. O muncă incredibilă, pasiune și dedicare au făcut acest vis posibil! Mulțumim tuturor celor care au susținut această minunată călătorie a băieților. Suntem recunoscători pentru această oportunitate! Băieții promit să dea tot ce au mai bun la această ediție de Jocuri Olimpice! Paris, venim!“, a fost mesajul Federației Române de Polo.

România va avea o echipă la Jocurile Olimpice de la Paris. Naționala de polo și-a aflat și adversarele

Turneul de polo de la Jocurile Olimpice 2024 se va desfăşura în perioada 27 iulie – 11 august. Vor fi două grupe de câte şase echipe, iar ulterior primele patru clasate se vor califica în faza sferturilor de finală. 

România și-a aflat acum și adversarele de la JO Paris 2024. În grupa A, România va fi alături de Croația, Italia, Grecia, Statele Unite ale Americii și Muntengru. Competiția de polo pe apă va avea startul pe 28 iulie. Fiecare moment va conta, iar emoțiile vor atinge cote înalte! România se va pregăti să ofere totul și să scrie istorie la Paris 2024!“, a mai anunțat FR de Polo.

Citește și: Povestea neștiută a campionului mondial Chirilă

Ultimele stiri

FOTO: Ce poveste! A renunțat la karate să devină campioană la triatlon!

La 14 ani, Tunde Crișan a câștigat primul Campionat de SuperSprint la care a participat, învingând și fete de...

Mai multe articole din aceeasi categorie