sâmbătă, ianuarie 22, 2022
2.5 C
Craiova

Mircia Gutău invită partidele la negocieri pentru CL Râmnicu Vâlcea

Primarul ales al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a transmis pe pagina sa de Facebook o invitație la negociere pentru formarea viitorului Consiliu Local.

„Având în vedere rezultatul alegerilor locale și din dorința de a asigura o cât mai bună reprezentativitate a tuturor cetățenilor care și-au exercitat dreptul la vot, îi invit în perioada următoare la discuții pe reprezentanții PNL, PSD si USR-PLUS pentru stabilirea unor direcții de acțiune la nivelul Consiliului Local. Sunt convins că, indiferent de coloratura politică, viitorii membri ai Legislativului local vor dovedi maturitatea luării celor mai bune decizii în beneficiul Cetățeanului și nu al unor interese partizane”, a scris Gutău în urmă cu scurt timp.

Potrivit rezultatelor de la alegerile locale din 27 septembrie, votul pentru Consiliul Local la Râmnicu Vâlcea a fost în felul următor: PNL a câștigat 33,64%, PSD – 22,78%, Partidul Ecologist Român – 17, 77%, USR – 10,88%. În mandate de consilieri locali, aceste voturi se exprimă așa – PNL 9 mandate de consilieri, PSD 6, PER 5, iar USR 3 mandate.

Mircia Gutău a candidat de la ecologiști, dar cu sprijinul PSD, care nu a avut candidat propriu la Primăria Râmnicu Vâlcea. De altfel, președintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat public susținerea pentru Gutău. Acesta a câștigat cu 47,81%, iar contracandidatul său de la liberali, Virgil Pârvulescu, 35,09%. Mircia Gutău este la al patrulea mandat de primar.

Ultimele stiri

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa le-a scris părinților o scrisoare

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa le-a scris părinților și le-a cerut iertare pentru tot, anunță stiripesurse.ro. Avocatul...

Mai multe articole din aceeasi categorie