luni, iulie 4, 2022
26.8 C
Craiova

Mister birocratic în Olt: CJ vrea să repare un pod, dar nu știe nimeni al cui e!

Un pod de cel mult 15 metri lungime, situat în apropiere de Slatina, în zona hidrocentralei Arceşti de pe râul Olt, nu poate fi găsit în documentele autorităţilor pentru a fi reparat.  Dacă acest pod ar putea fi folosit, şoferii ar salva un drum de aproximativ 10 km pe care sunt nevoiţi să-l facă trecând prin muncipiul Slatina.
Potrivit adevarul.ro, podul a fost construit odată cu barajul de la Arceşti şi ar fi trebuit să se regăsească fie în documentele Hidroelectrica, instituţia care are în administrare barajul, fie în proprietatea primăriei pe raza căreia este înregistrată acea porţiune de drum. Hidroelectrica nu-l are, iar şefii instituţiei şi-au dat seama de asta prin anii 2007-2008, când şi-au pus în plan să-l repare pentru că nu mai prezenta siguranţă pentru circulaţie. Au făcut un studiu, însă s-au împotmolit când şefii de la Bucureşti le-au pus întrebarea: „Dar e al nostru?“. De atunci, pentru a nu risca accidente, pur şi simplu s-a blocat trecerea, investiţia nefiind aprobată.

„Nu l-am găsit în niciun inventar“

La zece ani de când traficul a fost oprit pe acel pod, Consiliul Judeţean Olt a studiat posibilitatea de a folosi drumul care lega localitatea Curtişoara de localitatea Găneasa ca variantă pentru devierea traficului de pe podul peste Olt. Podul de fier reprezentativ pentru Slatina (este primul pod de fier construit peste un râu în ţară, la sfârşitul secolului al XIX-lea) urma să intre în reparaţii capitale şi era necesară o variantă ocolitoare. Aşa s-a aflat că pe barajul de la Arceşti traficul nu poate fi deviat, pentru că nu se poate repara în timp util podul de nici 15 metri, din cauza faptului că nu există documente de proprietate.

Între timp, constructorul italian care a  câştigat licitaţia pentru reparaţia podului de fier a lăsat baltă contractul, aşa că pentru alţi câţiva ani reparaţiile s-au amânat, iar de a face posibilă trecerea barajului Arceşti către Găneasa nu s-a mai interesat nimeni.
În şedinţa de consiliu din 30 martie 2022, consilierul judeţean Viorel Dumitrescu a ridicat, însă, problema reparării podului din vecinătatea barajului Arceşti, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, explicând de ce acest lucru nu este posibil. „Iniţiativa am avut-o încă de acum trei ani de zile, când chiar se ţinuse licitaţia pentru podul de peste Olt, care între timp s-a anulat din cauza faptului că, după cum ştiţi, constructorul care a câştigat a renunţat la lucrare. Am vrut să facem ca variantă ocolitoare, pentru că şi astăzi sunt banii prinşi, 5 miliarde (n. red. – lei vechi). (…) Din păcate podul acela care încurcă, şi am înţeles că din cauza lui este închisă circulaţia, nu l-am găsit în niciun inventar la nimeni. Am schimbat corespondenţă cu Hidroconstrucţia, cu Hidroelectrica, cu primăriile din zonă, nu l-am găsit nicăieri. Dacă ar fi fost să-l luăm prin transfer, trebuia să-l iau de la cineva, nu pot să  mi-l însuşesc. Nu l-am găsit într-un inventar, drept pentru care am suspendat treaba asta“, a explicat Oprescu în şedinţă.

Drumul pe care Consiliul Judeţean de asemenea vrea să-l repare are aproximativ patru kilometri. Acest drum ar putea face legătura, aşa cum se întâmpla până la blocarea trecerii pe pod, între drumul judeţean DJ 546 Slatina – Poganu şi  DJ 677 Pleşoiu – Salcia – Piatra Olt.  Acest segment de drum îl împart patru localităţi, deci nici acesta nu aparține CJ.

 

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie