sâmbătă, aprilie 17, 2021
2.2 C
Craiova

Mitropolitul Olteniei și toți episcopii, la slujbele de Bobotează

În toate bisericile ortodoxe se țin astăzi slujbe de sfințire a apei. Mitropolitul Olteniei, Înaltpresfințitul Irineu, ține slujba de Bobotează la Catedrala Mitropolitană „Sf. Mc. Dumitru” din Craiova.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, luni, 6 ianuarie 2020, de praznicul „Botezul Domnului”, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Sf. Mc. Dumitru” din Craiova. Marți, 7 ianuarie 2020, în ziua de prăznuire a „Soborului Sf. Proroc Ioan Botezătorul”, acesta va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Madona-Dudu” din Craiova.

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, va sluji la Catedrala Episcopală din Slatina.

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va sluji la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va sluji la Catedrala Patriarhală împreună cu Episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploieşteanul și Ieronim Sinaitul.

În ajunul si în ziua de Bobotează, în toate bisericile ortodoxe se sfintește Agheasma Mare.

Agheasma Mare este folosită la sfințirea casele credincioșilor si tot cu ea se stropesc și lucrurile care trebuie binecuvântate sau sfințite.

Sărbătoarea Botezului Domnului, numită și Epifania sau Teofania, este prăznuită pe 6 ianuarie. Este ziua în care Hristos primește botezul în râul Iordan de la Sfântul Ioan Botezătorul.

Ultimele stiri

Ajutor de stat pentru viticultori: 500 de euro pe hectar

Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu (PSD Olt), a anunțat că a fost aprobată în plen...

Mai multe articole din aceeasi categorie