MULTUMIM, BAIETI! MULTUMIM, MIREL RADOI! Ne-ati facut sa iubim din nou fotbalul! Romania U21 s-a calificat in semifinalele CE din Italia si la Olimpiada de la Tokyo!

A fost nevoie de un oltean selectioner ca Romania sa se califice din nou la Jocurile Olimpice cu nationala de fotbal, dupa 55 de ani de asteptare! Si la Olimpiada, dar si in semifinalele Campionatului European de fotbal Under 21!

Mirel Radoi, olteanul plecat in fotbal din Severin, a realizat ce nici Piturca in 1998 si niciun alt selectioner la tineret nu au reusit: sa duca Romania in semifinalele unui turneu final de campionat European si sa mearga la Jocurile Olimpice dupa 55 de ani de la ultima participare a unei reprezentative de fotbal a Romaniei! Felicitari, Mirel! Felictari, tricolorilor pentru imensa bucurie facuta!

Ultimul meci din grupa C, cel cu Franta a decurs asa cum era de asteptat. Cu doua echipe bataioase, dar foarte sigure pe ele. Sigure si pe faptul ca un rezultat de egalitate le-ar fi calificat pe ambele atat in semfinalele CE Under 21, dar si la turneul final al Jocurilor Olimpice de anul viitor de la Tokyo, unde vor fi prezente doar 16 echipe din intreaga lume.

Nu se pot povesti prea multe despre meciul de aseara. Doar ca Franta a avut o posesia imensa cu niste fotbalisti care parca vin din baschet, nu din fotbal. Majoritatea au peste 1,80 inaltime si o forta fizica enorma. Cu toate acestea nu i-au indoit deloc pe tricolori, iar daca Rus si Puscas ar fi fost mai atenti in repriza a doua, la pasele perfecte ale lui Ianis Hagi, poate ca acum vedeam calificata Italia, in locul Frantei. cam acesta a fost istoricul meciului de aseara.

Dupa aceasta superba calificare, România U21 va juca împotriva Germaniei U21 în semifinalele EURO 2019. Meciul se va juca pe 27 iunie, de la ora 19:00, ora României. Partida se va juca la Bologna.

Mai jos aveti insa cele mai frumoase declaratii de la prima calificare a unei echipe nationale a Romaniei intr-o semifinala a unui turneu de Campionat European.

MIREL RADOI: “Oriunde ne-am duce, un stadion intreg ne va aplauda!”

„Istoria continuă, povestea continuă. Indiferent de adversar, trebuie ca povestea să continue. Felicit jucătorii! Am încercat să odihnesc câteva jucători. Am cedat inițiativa, dar Franța nu ne-a surprins deloc.  Nu a avut nicio ocazie! Știam tactica și sistemul de joc al francezilor. Nu e deloc ușor să termini această grupă pe locul 1. 

Cred că oriunde ne-am duce și indiferent de rezultat, un stadion întreg ne va aplauda. Ne vom bucura câteva ore și vom începe recuperarea. Trebuie să căutăm repede un hotel și mâine vom pleca spre Bologna”

DRAGOS NEDELCU: “Ma bucur pentru romanii de aici! Macar o seara sa fie fericiti ca sunt romani in alta tara!”

“Era greu să ne gândim la câștigarea grupei. Am luat fiecare meci în parte și le-am pregătit foarte bine tactic. Locul 1 este meritat! Am scris o filă de istorie în România. Mă bucur că am putut să contribui la asta.

Simt mândrie și vreau să-i fac mândri pe fani! Măcar o seară să fie fericiți și mândri că sunt români într-o altă țară. 

Nici nu m-am gândit la semifinală. Trebuie să sărbătorim, iar de mâine vom analiza adversarul. Vom intra pe teren pentru a juca în finală”

GEORGE PUSCAS: “Suntem copiii care fac mandri milioane de romni!”

“Acest drum nu se va opri aici la cât entuziasm şi câtă muncă am văzut la acest grup. Nu m-am îndoit niciun moment, pentru că de la primul minut am avut entuziasmul dorit. Noi am jucat meciul cu Franţa aşa cum ne-a zis Mister, s-a simtit obioseala, dar suntem fericiţi pentru rezultat.

 7 puncte pentru România în această grupă e ceva senzaţional. Şi dacă joc într-un picior o să dau totul, o să mă recuperez.
Cred că dacă România a ieşit dintr-o astfel de grupă nu trebuie să ne mai gândim la adversar, suntem copiii care ies din grupă şi fac mândri milioane de români”

Trei participari la Olimpiada, antice si de demult!

România s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară din 2020, de la Tokyo, după ce şi-a asigurat prezenţa în semifinalele EURO 2019 U21. Echipa naţională de fotbal a participat ultima oară la Jocurile Olimpice de vară în 1964, culmea, tot la Tokyo.

De-a lungul istoriei, România a mai evoluat la JO 1924 (Paris), JO 1956 (Helsinki) şi JO 1964. Cea mai bună clasare a fost locul 5, obţinut la Tokyo. În acel an, în echipa României evoluau Ion Nunweiller, Dan Coe, Emeric Ienei sau Gheorghe Constantin. Selecţioner era Silviu Ploeşteanu.

Lotul României de la Jocurile Olimpice de vară din 1964: Ilie Datcu, Stere Adamache, Ilie Greavu, Ion Nunweiller, Bujor Halmageanu, Dan Coe, Emeric Ienei, Gheorghe Constantin, Ion Ionescu, Constantin Koszka, Sorin Avram, Marin Andrei, Mircea Petescu, Carol Creiniceanu, Dumitru Ivan, Nicolae Georgescu, Emil Dumitriu, Cornel Pavlovici, Emil Petru (15), Ion Pârcălab. Selecţioner: Silviu Ploeşteanu.

Jocurile Olimpice de vară din 2020 vor avea loc în perioada 24 iulie – 9 august. În România, evenimentul va fi difuzat de Televiziunea Română.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu