MULTUMIM, GICA HAGI! Viitorul a castigat Cupa Romaniei si a trimis in Europa League pe CS Universitatea Craiova!

Oltenia a tremurat serios, sambata seara, la finala Cupei Romaniei! Ca CS Universitatea Craiova sa joace in cupele europene in sezonul 2019-2020 era obligatoriu ca trofeul sa fie castigat de Viitorul in dauna Astrei. Pana la urma a fost cu happy-end, echipa lui Gica Hagi castigand, greu de tot, cu 2-1 in prelungiri.

Finala care a inceput cum nu se poate mai prost pentru olteni: Astra a deschis scorul prin Alibec, la pozitionare gresita a portarului Cojocaru: astralul sutand ca din tun din lovitura libera pe “coltul portarului”! Hagi s-a enervat si l-a schimbat pe Cojocaru la pauza, reprosandu-i golul giurgiuvenilor.

A urmat o cursa de urmarire a Viitorului, care insa dadea semne de neputininta. Pana la urma, formatia lui Hagi a egalat in minutul 75, cand la un corner Ghita reluat cu capul in poarta. pe langa accidentarea celui mai bun jucator, Alibec, Astra a mai primit o lovitura si a ramas in 10 jucatori in minutul 80: Romario Pires a primit al doilea cartonaș galben după un fault asupra lui Calcan si a fost eliminat.

Eroul finalei a fost acelasi Ghita care a scos de pe linia portii un sut pe care scria “gol” in minutul 115, trimis de Begue.

In loc sa fie 2-1 pentru Astra, a fost 2-1 pentru Viitorul in minutul imediat urmator. Eric de Oliveira a fost omul potrivit la momentul potrivit. Calcan a sărit inspirat peste mingea venită de la Mladen, iar brazilianul a trimis cu latul dintr-o poziție ideală (106′). 

Gol si victorie imensa atat pentru Viitorul, cat si pentru Craiova. Echipa lui Hagi cucereste al doilea trofeu in cei doar 10 ani de la infiintare, iar echipa fanion a Oltenia reuseste sa prinda, in extremis, cupele europene intr-un sezon in care mai mult si-a dezamagit fanii decat sa i multumeasca.

Dupa ultimul meci al sezonului, se cunosc formatiile care vor reprezenta Romania in cupele europene si datele la care vor intra in competitie:

 • Locul 1: CFR Cluj – Champions League (turul I)
  debut: 9 sau 10 iulie
 • Locul 2FCSB – Europa League (turul I)
  debut: 11 iulie
 • Câștigătoarea Cupei: Viitorul – Europa League (turul II)
  debut: 25 iulie
 • Locul 4: CSU Craiova – Europa League (turul I)
  debut: 11 iulie

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu