Nelu Tătaru este noul ministru al Sănătății

Premierul Ludovic Orban a luat act de demisia ministrului Victor Costache, în locul său urmând a fi numit actualul secretar de stat Nelu Tătaru. În urmă cu scurt timp, șeful Guvernului a făcut o declarație de presă în care i-a mulțumit pentru activitatea de până acum lui Victor Costache.

„În ceea ce privește funcția de ministru al Sănătății, îi voi propune domnului președinte pe domnul secretar de stat Nelu Tătatu. Este, a fost și va fi în prima linie a bătăliei coronavirus. Stăpânește planul de măsuri. Astăzi este la Suceava.

Voi continua să întăresc echipa de la Ministerul Sănătății.

Rămânem concentrați pe toate obiectivele stabilite: întărirea direcțiilor de sănătate publică, creșterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice, efectuarea tuturor operațiunilor caracteristice de sănătate publică, creșterea capacității de diagnosticare.

Îi asigur pe români că toate instituțiile aflate în subordinea Guvernului își fac datoria”, a spus Ludovic Orban.

Cine este noul ministru?

Nelu Tătaru este originar din Huși, județul Iași. A început activitatea ca medic stagiar la Spitalul Județean Vaslui. Este chirug și doctor în științe medicale din 2011. A fost senator PNL în legislatura 2012 – 2016. Din decembrie 2019 ocupă funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății. Este căsătorit și are un copil.

Articole asemanatoare