sâmbătă, aprilie 17, 2021
2.2 C
Craiova

Nicio surpriză în cazul beizadelei din Novaci: arest la domiciliu

Arestat preventiv după ce a omorât o femeie, mama singură, și a fugit de la locul accidentului, gorjeanul Mihai Dafinescu a scăpat de gratii și e bine merci acasă. Magistrații Tribunalului Dolj nu au surprins nici de această data și au înlocuit măsura arestării preventive cu arestul la domiciliu pentru fiul colegei lor, președinte al Judecătoriei Novaci, Elena Dafinescu.

Oricât s-a străduit avocatul familiei victimei să dovedească reaua-credință a tânărului, precizând că în urma accidentului un minor a rămas fără singurul părinte pe care îl mai avea și chiar dacă Dafinescu junior e cunoscut ca un cal breaz în Gorj pentru tupeul de care a dat dovadă în ultimii ani, decizia a fost luată în favoarea lui.

Mihai Dafinescu a dat cu mașina peste o femeie anul trecut, în luna  august și apoi a fugit acasă. Martorii spun că era băut, numai că alcoolemia a „dispărut” până a ajuns el la poliție. Cei din Novaci spun că a fost chemată o asistentă medicală care a dat o mână de ajutor în acest sens.

Cunoscut în Gorj pentru atitudinea sa sfidătoare, el a avut multe conflicte cu poliția – pe unii i-a înjurat și scuipat și a condus de mai multe ori sub influența alcoolului – dar a scăpat totuși cu cazierul curat. Se pare că s-a înțeles de fiecare dată cu polițiștii. Acest caz a scos la iveală multe nereguli în Gorj, care seamănă cu un județ în care nimeni nu respectă autoritățile. De altfel, cazul Dafinescu a fost preluat de Parchetul General, după ce procurorii gorjeni au fost suspectați că tratează cu superficialitate speța. Pe de altă parte, foarte multe dosare au o soluționare favorabilă inculpaților după ce ajung la magistrații din Dolj. Surse judiciare au declarat pentru euroolteniainfo.com că singura soluție care trebuie luată în calcul pentru justiție este o separare care să elimine cumetriile din teritoriu: lăsate judecătorii și parchete în orașe doar pentru urgențe (crime, accidente) și în rest totul să fie tratat regional. „De acolo să se repartizeze procurori și judecători care nu au legături cu zona unde s-au produs evenimentele”, spun specialiștii în drept.

Decizia e definitivă și a apărut deja pe portalul instanței doljene.

„În baza art. 205 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de inculpatul Dafinescu Mihai şi rejudecând înlocuiește măsura arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la data de 02.04.2021 până la data de 01.05.2021 inclusiv.

În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală impune inculpatului Dafinescu Mihai obligatia de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

În baza art. 221 alin. 2 cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu, inculpatul va respecta următoarele obligații:

– să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată;

– să nu comunice cu părţile civile

– să nu comunice direct sau indirect cu martorii precum şi cu membrii familiilor acestora.

Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Supravegherea executării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse inculpatului se va realiza de Biroul de Supraveghere din cadrul IPJ Gorj. Dispune punerea de îndată în libertate de sub puterea mandatului de arestare preventive. Definitivă”.

Ultimele stiri

Ajutor de stat pentru viticultori: 500 de euro pe hectar

Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu (PSD Olt), a anunțat că a fost aprobată în plen...

Mai multe articole din aceeasi categorie