luni, iulie 4, 2022
33.4 C
Craiova

Nicolae Ciucă, de Ziua SIE: „Respect şi apreciere pentru munca acestor eroi discreţi ai României!”

Pe 8 februarie 1990, prin decretul nr. 111 emis de Consiliul Frontului Salvării Naționale (CFSN), Centrul de Informații Externe (CIE) a fost confirmat ca o instituție a statului român, mandatată să întreprindă activități în domeniul informațiilor externe.

Legea nr. 39 din 13 decembrie 1990 a acordat o identitate Serviciului de Informații Externe, acest act de reglementare prevedea pentru prima dată denumirea de SIE, ca membru al CSAT.

Cu ocazia Zilei SIE, premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj.

„Cu exact 32 de ani în urmă, structurile de informaţii externe ale României îmbrăcau o altă haină, adaptată noii orientări a ţării către lumea democratică. Obiectivele de apărare a ţării şi a intereselor statului român în faţa unor potenţiale pericole din plan extern reprezintă o misiune nobilă, de mare responsabilitate şi deosebit de dificilă în acelaşi timp, pe care profesioniştii Serviciului de Informaţii Externe o desfăşoară permanent”, a prim-ministrul.

El a evidenţiat că specificul atât de complex al activităţii acestei structuri implică profesionalism la cote foarte înalte, patriotism şi dedicare din partea celor care activează în domeniu, oameni capabili să îşi asume şi situaţii de risc pentru a-şi îndeplini misiunile în slujba ţării.

„Ca militar, sunt convins că ceea ce îi motivează pe aceşti profesionişti din intelligence pentru îndeplinirea cu succes a fiecărei misiuni sunt, în primul rând, curajul şi devotamentul faţă de ţară şi au toată admiraţia mea pentru aceasta”, a adăugat Ciucă.

Potrivit acestuia, contextul global, în permanentă schimbare, necesită o adaptare continuă la situaţii de orice natură şi ameninţări noi, pentru că prevenirea unor potenţiale pericole reprezintă cea mai bună apărare a intereselor strategice, economice, militare sau de securitate ale ţării, de care depinde şi siguranţa fiecărui român.

„Şi chiar dacă munca oamenilor din aceste structuri de informaţii externe nu generează ştiri, noi ştim că ei sunt mereu la datorie. Respect şi apreciere pentru munca acestor eroi discreţi ai României! Mult succes în viitoarele misiuni! La mulţi ani!”, a transmis şeful Executivului.

Ultimele stiri

Video: 28 iulie: deschidere DEx12 Centura Slatina?

Dupa ce in luna martie a finalizat primii kilometri de drum expres din Romania – 18,5 km din Craiova...

Mai multe articole din aceeasi categorie