luni, iunie 24, 2024
28.4 C
Craiova

Nicolae Giugea, PNL: Când voi fi primar, s-a terminat cu exclusivitatea pe stadionul „Oblemenco”!

Candidatul PNL la Primăria Craiova, deputatul Nicolae Giugea, a declarat în urmă cu scurt timp, în cadrul unei sesiuni video organizate de Jurnal de Craiova și transmise live pe pagina de Facebook a PNL Dolj, că va lua măsuri în privința stadionului.

„Cum ajung primar, s-a terminat cu exclusivitatea pe stadionul Ion Oblemenco. Toate echipele, și din Liga a 4-a, vor putea să joace pe acest stadion. Oricine are drept de joc în campionatul românesc are drept de joc pe stadionul Ion Oblemenco. Nu va fi o echipă care să aibă exclusivitate”, a spus Giugea, ceea ce a stârnit imediat reacții în rândul suporterilor, care sunt uimiți de ideea că echipa lui Adrian Mititelu va avea acces pe stadionul Științei. În acest moment, există o clauză potrivit căreia doar echipele de Liga 1 pot juca meciuri pe stadion.

Un moment sensibil

Declarația lui Giugea vine într-un moment delicat, când are loc chiar o anchetă penală ce vizează acte de vandalism asupra casei și cofetăriei președintelui Universității Craiova, Sorin Cârțu. Poliția are câteva piste ce duc spre suporteri, mai ales că au și câteva imagini de pe camerele de supraveghere ce au surprins momentul în care un grup scrie cu graffiti pe zidul casei lui Cârțu cuvinte jignitoare.

Universitatea Craiova a demarat, după incident, o campanie de informare referitoare la Mititelu, precizând, printre altele:

„Mititelu nu doar că nu-și dorește să joace pe „Ion Oblemenco” dar el nu-și dorește să joace în Craiova. Pentru că el urăște acest oraș și singurul lucru pe care-l vrea este să se martirizeze.

Ce patronează Mititelu acum? O echipă înființată în anul 2017, o echipa fără imn, o echipă fără stemă, o echipa fără nume și o echipă care nu-și dorește să joace în Craiova. Ce legătură are această echipă cu instituția de învățământ sau cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova?”, spun cei de la Universitatea.

Craioveanu: Mititelu să plătească

Gică Craioveanu, directorul de imagine de la Universitatea Craiova, a declarat pentru gsp.ro că nu vede vreo problemă în accesul echipei FCU pe Oblemenco.

„ Cum vedeți războiul ăsta dintre Mititelu și Rotaru pentru „Oblemenco”?
– Eu nu cred că e vreun război. De fapt, lucrurile sunt foarte simple. Și echipa lui Adrian Mititelu, FC U, poate juca pe „Oblemenco”. Nimeni nu se opune, dacă Adi plătește.

– Dar la Primărie există un contract de exclusivitate, potrivit căruia numai formația din Liga 1 are voie acolo.
– Depinde de Primărie. Nu cred că domnul primar Genoiu l-ar refuza pe Mititelu. Ar fi bani care ar intra la bugetul local. Și e vorba despre mulți bani, undeva în jurul a 20.000 de euro pe lună. 10.000 înseamnă numai chiria. Cam atât dă domnul Rotaru. Adi să plătească și el și va juca”, a spus Craioveanu.

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie