Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Nicolas Sarkozy a fost retinut de politie! Fostul presedinte francez ar fi anchetat pentru banii primiti in campania electorala de la Libia lui Gaddafi!

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost retinut de politiei, el fiind investigat in privinta finantarii campaniei electorale, a declarat Reuters o sursa judiciara. Sarkozy se afla in custodia politiei judiciare din Nanterre pentru ca este acuzat de finantare ilicita a campaniei electorale din 2007, cand a castigat alegerile prezidentiale, scrie Le Monde.

Un fost ministru si aliat al lui Sarkozy, Brice Horterfeux, este si el interogat de politie marti dimineata in legatura cu afacerea libiana, a spus Reuters o alta sursa apropiata anchetei. 

In luna ianuarie, un om de afaceri francez suspectat ca a intermediat transferurile de bani de la Gaddafi catre campania electorala a lui Sarkozy a fost arestat in Marea Britanie, fiind apoi eliberat pe cautiune de o curte londoneza. 

Sarkoszy este acuzat că a primit bani din partea fostului dictator libian Muammar Gaddafi. Ar fi vorba, mai exact, de o sumă de 50 milioane de euro, pe care Sarkozy i-ar fi primit prin omul de afaceri retinut in Marea Britanie. Acum, presa franceză scrie că fostul lider de la Elysée ar fi în arestul poliţiei din Nanterre, unde şi-ar putea petrece următoarele 48 de ore.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of