luni, septembrie 27, 2021
28.1 C
Craiova

Noi măsuri de relaxare a restricțiilor pandemiei, din august

Raed Arafat, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a anunțat ieri, după ședința de Guvern, noile măsuri de relaxare a restricțiilor impuse de pandemie, începând cu 1 august 2021.

În primul rând, față de condițiile anterioare, s-au stabilit noi praguri ale incidenței cazurilor de infectare, de 2 la mia de locuitori până la 3 la mia de locuitori, în funcție de care se aplică noile măsuri de relaxare sau se mențin restricțiile, în plan local, de la caz la caz.

Iată principalele măsuri de relaxare care se vor aplica de luna viitoare:

  1. Creşterea numărului de participanţi la activităţile cultural-artistice şi de divertisment până la 75.000 în spaţiile deschise, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Acest lucru este condiționat de testarea, vaccinarea sau trecerea prin boală a participanților, de la caz la caz.
  2. Creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri până la 150 de persoane în spațiile închise și 200 de persoane în spațiile deschise în județele, localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Participanții nu sunt obligați să fie vaccinați.
  3. Creșterea până la 400 a numărului de persoane participante la evenimente private în spații închise în localitățile unde incidența este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori, dar cu condiția ca aceștia să fie vaccinați, testaţi sau trecuţi prin boală.
  4. Creșterea numărului de participanţi la nunți și botezuri până la 300 în spațiile închise în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este egală sau mai mare de 2 la mia de locuitori și mai mică sau egală de 3 la mie, tot cu aceleași condiționalități: testare, vaccinare sau trecerea prin boală.
  5. În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se vor putea desfășura cu participarea spectatorilor până la 75% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim un metru între persoane, dacă incidența este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori, tot cu condiția vaccinării, testării sau trecerii prin boală.
  6. Desfășurarea activităţilor recreative şi sportive în aer liber cu participarea a cel mult 50 de persoane care nu locuiesc împreună, dacă incidența cumulată este egală sau mai mică cu 2 la mia de locuitori.
  7. Creșterea numărului de participanți la cursuri de instruire și workshop-uri până la 250 în interior și 300 în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minim doi metri pătrați pentru fiecare persoană și purtarea obligatorie a măştii de protecție, dacă incidența este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori.
  8. Creșterea numărului de participanți la conferințe până la 300 în spațiile închise cu purtarea măştii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile este egală sau mai mică de 2 la mia de locuitori.
  9. Creșterea numărului de participanți la mitinguri, demonstrații până la 500 de persoane, dacă incidenţa este egală sau mai mică de 2 la mia de locuitori.
  10. Permiterea activității în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri până la capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 5:00 – 2:00 dimineața, în județele unde incidența este egală sau sub 2 la mia de locuitori, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului și pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Deci, acolo vor intra doar persoane vaccinate.

Dacă se depășește pargul de incidență a infectărilor de 3 la mia de locuitori, restricțiile vor reveni la nivelul celor stabilite din 1 iunie 2021 (evenimente private cu cel mult 70 persoane, activitate în localuri până la maximum ora 24.00, activități culturale și de divertisment în aer liber cu participarea a maximum 1.000 persoane, cu condiția vaccinării, testării sau trecerii prin boală, grupuri pietonale de maximum 6 persoane etc.).

Ultimele stiri

Premieră în România: organizăm Campionatul European de Tenis de Masă

Pentru prima dată, România organizează cea mai importantă competitie europeană a anului, 2021 GAZPROM  European Table Tennis Team Championships....

Mai multe articole din aceeasi categorie