marți, mai 18, 2021
13 C
Craiova

Noi reglementări pentru telemuncă și salariile bugetarilor

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a prezentat ieri, după ședința de Guvern, sinteza a două acte normative referitoare la semnătura electronică și activitatea de telemuncă, precum și un memorandum care va reașeza sistemul de salarizare pentru personalul bugetar.

O ordonanță de urgență discutată ieri include prevederi privind folosirea semnăturii electronice avansată sau calificată, însoțită de marca temporală, în încheierea contractelor de muncă, în relațiile cu instituțiile statului, pentru angajatori sau angajați. Actul normativ dă posibilitatea angajatorului să achiziționeze semnătura electronică pentru angajat.

Ordonanța de urgenă prevede simplificarea activităților în telemuncă, ținând cont de faptul că în momentul de față sunt declarate aproximativ 400.000 de contracte cu clauză de telemuncă, comparativ cu 50.000 de contracte existente anul trecut în aceeași perioadă. Pentru facilitarea relațiilor de muncă la distanță se dă posibilitatea pregătirii angajaților de la distanță pentru activitatea în telemuncă și de a folosi semnătura electronică în încheierea contractelor de telemuncă.

Ezistă și o prevedere prin care în activitatea de telemuncă, instruirea de către angajatori prevede și obligativitatea angajaților de a păstra confidențialitatea documentelor pe care le manipulează în activitatea de la distanță.

Ordonanța include și obligația de a arhiva digital contractele de muncă și alte documente elaborate în relațiile de muncă.

Fără condică de prezență pentru microîntreprinderi

O altă ordonanță de urgență vizează aproximativ 445.000 de microîntreprinderi din România care în momentul de față au sub 9 angajați, Pentru acestea s-a eliminat obligativitatea întocmirii fișei postului, a condicii de prezență și a regulamentului intern. Acestea sunt acte birocratice care, pe lună, pentru o microîntreprindere cu doi angajați, de exemplu, presupune completarea unui set consistent de documente. Practic, s-a eliminat o muncă în plus pe care angajatorii pot să o desfășoare fie verbal în relația cu angajații, fie printr-un act scris de mână și asumat.

Sporuri introduse îm leafă, salarii de bază identice

Raluca Turcan a precizat că în ședința de ieri, Guvernul a aprobat Memorandumul care stabilește principiile care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. „Acest Memorandum a fost semnat de către toate ministerele și reprezintă, practic, angajamentul pe care ministerele îl iau ca într-o perioadă de 30 de zile să prezinte propriile soluții, propria viziune pentru familiile ocupaționale pe care le coordonează, astfel încât să reașezăm sistemul de salarizare pentru personalul plătit din fonduri publice”, a spus Raluca Turcan, precizând că nu vor avea loc reduceri de venituri.

Concret, vor fi reanalizați coeficienții de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare și unele sporuri vor intra în salariile de bază. De asemenea, acele sporuri care pot fi acordate în sumă fixă vor fi date în sumă fixă. Sporurile care vor rămâne după includerea unora în salariile de bază nu vor depăși 20% din salariul de bază plătit individual.

„Mai este un lucru extrem de important: salariul în plată de bază să fie acelaşi pentru toată lumea. Este inadmisibil ca, pe o lege, să ai unii angajaţi în sistemul public plătiţi la nivelul de salarizare din 2019, şi alţii, la un nivel de salarizare posibil în anul 2022”, a atras atenția ministrul Muncii.

 

Ultimele stiri

Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind ceremonia lui Donald Trump

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea - pentru două fapte de trafic de influență...

Mai multe articole din aceeasi categorie