sâmbătă, noiembrie 27, 2021
5.6 C
Craiova

Nou termen în dosarul Caracal: continuă audierea martorilor

Astăzi are loc la Tribunalul Olt un nou termen în dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă e cercetat pentru că le-ar fi ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. Avocatul familiei Măceșanu, Aurel Modovan, susține că procesul va dura destul de mult: doar audierea martorilor se va întinde până la sfârșitul anului, cel puțin!

„Urmează în continuare să se audieze și alți martori. Este departe de a se afla adevărul în această cauză, dar sperăm că până într-un final, când vom pune concluzii pe fondul cauzei, să știm ceva. Deocamdată suntem în plină desfășurare de activități ale cercetării judecătorești și urmează să clarificăm cumva lucrurile.( … )Mai sunt cel puțin 20 de martori de audiat în această cauză apoi reiterăm discuțiile privind refacerea rapoartelor de expertiză”, spunea Aurel Moldovan la termenul din septembrie.

Printre cei citați ca martori se află azi și jurnalistul Ovidiu Zară. Potrivit surselor euroolteniainfo.com, el e audiat în legătură cu mai multe detalii pe care le-a făcut publice referitoare la caz. Un astfel de detaliu se referă la o scrisoare pe care o persoană a scris-o în momentul în care omul de afaceri Viorel Cataramă anunța că oferă 100.000 de euro celui care are detalii ce pot duce la prinderea criminalului celor două fete. Acea scrisoare relata că oasele din butoiul în care se presupunea că Gheorghe Dincă le-ar fi ars după ce le-ar fi ucis pe cele două proveneau de fapt din două cimitire. Ar fi fost arse în alt loc și puse în butoiul lui Dincă. Ovidiu Zară a primit scrisoarea cu pricina de la rudele fetelor și a făcut-o publică.

Pe de altă parte, el a publicat imagini cu polițiștii care intră în curtea lui Dincă, dar și cu butoiul și un telefon mobil de la care ar fi vorbit Alexandra Măceșanu. Cei de la DIICOT l-au chemat pe Ovidiu Zară în mai multe rânduri să dea explicații despre proveniența acelor imagini. Și astăzi audierea sa are loc tot în acest context.

Cazul Caracal a șocat opinia publică din România. Se împlinesc mai bine de doi ani de la uciderea celor două tinere, iar deznodământul este departe.

Pe 24 iulie 2019, Alexandra a plecat de acasă, din Dobrosloveni, o localitate situată la doar câţiva kilometri de Caracal, pentru a se întâlni cu prietenul său în faţa liceului „Mihai Viteazul“ din Caracal. Mama fetei a intrat în panică în după-amiaza aceleiaşi zile când fata nu s-a întors şi nici nu a putut fi contactată la telefon. Niciodată nu se întâmplase să nu comunice cu părinţii săi atâtea ore, aşa că au pornit încă de atunci căutările. La o zi distanţă, fata a reuşit să sune la 112 şi să ceară ajutor, spunând că a fost răpită, bătută şi violată şi că îi este tare-tare frică. Poliţiştii au ajuns la locul unde fata era sechestrată de bărbatul acum judecat pentru crimă, Gheorghe Dincă, de-abia în dimineaţa zilei de 26 iulie 2019. Au mai găsit un incinerator improvizat şi oase calcinate. În orele şi zilele următoare au ieşit la iveală noi şi noi date. Conform acestora, nu doar Alexandra Măceşanu, dar şi Luiza Melencu, o tânără de 18 dispărută în 14 aprilie 2019, tot din Caracal, ar fi căzut victimă „monstrului Gheorghe Dincă“, aşa cum aveau să-l numească  publicaţiile luni la rând.

 

 

Ultimele stiri

Ambasadorul Italiei a vizitat fabrica Pirelli din Slatina

ES Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei la București, s-a aflat astăzi, pentru scurt timp, la Slatina. El a vizitat...

Mai multe articole din aceeasi categorie