vineri, iunie 14, 2024
24.2 C
Craiova

O femeie din Vâlcea a murit după ce a fost înțepată de un bondar

O femeie în vârstă de 50 de ani a încetat din viață după ce a fost înțepată de un bondar și a intrat în șoc anafilactic, anunță ISU Vâlcea.

O autospecială, cu echipaj format din paramedici, de la G.I. Gradiștea a intervenit pentru a ajuta femeia aflată în șoc anafilactic în comuna Gradiștea, sat Obislavu. Ea era intrata în stare de inconștiență.

Manevrele de resuscitare au avut rezultat negativ, iar decesul a fost declarat de către asistentul SAJ.

De regulă înțepătura de bondar este mai gravă comparativ cu înțepătura de albină, arată stiripesurse.ro. Cei care au suferit astfel de înțepături știu că simptomele sunt mai grave și este necesar să se aplice imediat comprese cu gheață, comprese cu lămâie și oțet, să se bea multă apă și să se administreze un medicament antihistaminic și antibiotic.

Dacă înțepătura are loc la talpa piciorului este posibil din cauza edemului să nu vă mai puteți încălța.

Dacă înțepătura este la față sau la gât atunci țesuturile din aceste zone se umflă (esofag, laringe, tractul respirator, glande, buze, limbă) și deci apare riscul de sufocare și de șoc anafilactic. Veninul de bondar este destul de puternic, produce simptome grave. Durerea este intensă, greu de suportat. Alte simptome sunt: edem, senzație de mâncărime severă, roșeață intensă, senzație de arsură, umflare accentuată. În cazuri grave apar și alte simptome: greață, amețeală, vărsături, senzație de frig, scăderea tensiunii arteriale, dificultăți de vorbire, diaree, umflarea ganglionilor limfatici, hemoragie sub piele, frisoane, urticarie, crampe musculare, aritmie, tahicardie și altele.

Prin urmare, este bine să preveniți, decât să tratați. Când apare un bondar în apropiere este bine să nu vă mișcați, să nu-l deranjați, să nu-l fugăriți pentru că se simte amenințat și atacă. El probabil este atras de vegetație, de flori, stă un timp și apoi pleacă. Cel mai bine este să vă feriți de el, să vă îndepărtați încet, urmărindu-i mișcările, fără a-l agresa.

 

Ultimele stiri

Campioana europeană la tenis de masă, muză pentru iubitul handbalist!

Pentru a sărbători “Ziua mondială a fotografiei în natură”, multimpla campioană la tenis de masă, Andreea Dragoman, și-a pus...

Mai multe articole din aceeasi categorie