vineri, august 19, 2022
25.6 C
Craiova

Oana Pellea interzice Primăriei Craiova să mai expună bustul tatălui său

Actrița Oana Pellea, fiica marelui actor Amza Pellea, cere Primăriei Craiova să nu mai expună public bustul tatălui său, deoarece acesta a ruginit.

„Așa cinstește Primăria Craiova personalitățile Olteniei.
Printre aceste busturi ruginite se afla și bustul AMZA PELLEA. Mai marii Craiovei nu au găsit alt fel de a cinsti memoria lui decât printr-un bust de “bronz” ruginit.
Am fost la inaugurare. Atunci am primit , in numele tatălui meu, diploma de FIU AL CRAIOVEI.
Mi am dat acordul pentru acest bust. Mi s a spus ca este din bronz…
Oricum…diploma, bustul și o plăcuța memoriala este tot ce a făcut Craiova pentru memoria tatălui meu. Bustul a fost in fata Teatrului Național Craiova. De acolo l au mutat…la “bronz vechi” aruncat( depozitat) undeva…acum a reapărut intr o stare jalnică”, spune, pe pagina sa de Facebook, Oana Pellea.

Este ilegală expunerea monumentului!

Oana Pellea anunță public că interzice expunerea bustului.

„N am intrat niciodată in Primăria Craiovei. Nu am cerut Primăriei Craiova niciodată nimic. Dar…acum, in calitate de unica moștenitoare, mă văd nevoită să apar imaginea și memoria tatălui meu.
Deci:
Din acest moment Primăria NU mai are aprobarea mea de a expune acest moment. Folosirea fără acordul meu constituie ilegalitate.
“”Amza Pellea” este marca înregistrată OSIM
Deci:
“Mulțumesc”….Primăriei Craiova pentru felul in care își arată recunoștința și prețuirea fata de Amza Pellea și cer politicos ca acest bust sa fie casat!
Decât așa…mai bine…nimic.
Oricum…AMZA Pellea este in inimile romanilor și este iubit și după 37 de ani de la plecarea de pe pâmant…doar asta contează cu adevărat! In plus, iubirea mai are un avantaj: Nu ruginește niciodată.

Acestor oameni minunați chiar le MULTUMESC !”, spune cât se poate de răspicat actrița.

În final, ea menționează că este dispusă să își assume achitarea costului pentru turnarea în bronz a acestui bust, cu condiția ca Primăria Craiova să îi pună la dispoziție o locație onorantă.

„Nu veți ajunge niciodată să stați de vorbă cu ei”

Euroolteniainfo.com a încercat să obțină un punct de vedere de la administratorul public al Craiovei, Cosmin Durle. Pe pagina de internet a Primăriei sunt afișate numerele de contact din toate departamentele, numai că nu răspunde nimeni la telefon, chiar dacă suni în timpul programului. Nici la cabinetul primarului, nici la viceprimari, nici la administratorul public. În cele din urmă, de la departamentul Imagine a răspuns Daniela Chiroiu, care a spus, textual, „nu veți ajunge niciodată să vorbiți cu ei”, întrucât sunt ocupați fie cu comisii, fie cu teren, fie cu conferințe de presă. „Este o primărie mare. Nu știu de ce nu răspund nici consilierii, nici secretarele. Dacă aveți o problemă, faceți o sesizare”, a mai spus angajata Primăriei.

Ultimele stiri

Perechea de dublu feminin, Elizabeta Samara/Andreea Dragoman, cucerește medalia de argint într-o ediție istorică pentru România la Campionatul European individual seniori din Munchen.

🥈 Avem și pereche vicecampioană europeană în Munchen! Felicitări, Elizabeta Samara și Andreea Dragoman! #servimpentruistorie #hairomania #tabletennis Perechea de dublu...

Mai multe articole din aceeasi categorie