vineri, august 19, 2022
24 C
Craiova

OFICIAL. Ce spune CNAIR despre Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu

În timp ce gorjenii au demarat o petiție online pentru urgentarea realizării Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) spune că … mai durează. La solicitarea euroolteniainfo.com, Compania a remis următorul răspuns oficial:

„În prezent sunt în evaluare ofertele depuse pentru elaborarea studiului de fezabilitate și al proiectului tehnic necesare demarării licitației pentru proiectarea și executia Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu”.

În iunie 2019, CNAIR anunța că acest drum intră în linie dreaptă.

„Mai multe firme s-au arătat interesate de contractul care vizează elaborarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic pentru Drumul Expres Craiova – Targu Jiu și au depus  astăzi (20 iunie 2019) oferte în acest sens.

Operatorii economici EGIS ROMANIA SA – SEARCH CORPORATION SRL și-au prezentat ofertele în asociere ca și IRIMAT CONS SRL – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA. În schimb Compania TPF INGINERIE SRL a preferat să participe individual la această licitație.

În conformitate cu prevederile contractuale, Prestatorul desemnat de Comisia de evaluare va avea obligația să elaboreze Studiul de Fezabilitate, Proiectul Tehnic de Execuție și Proiectul pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire, dar și să acorde asistență tehnică până la obținerea autorizatiei de constructie de catre Autoritatea Contractantă.

După finalizarea contractului, care are o perioadă de derulare de 24 de luni, se va intra direct în faza licitării documentației pentru construcția  Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu”, se arată în comunicatul Companiei.

Gorjenii nu mai au răbdare

O petiție online care să determine autoritățile să grăbească lucrările la Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu a fost inițiată recent. Până acum, documentul a strâns 466 de semnături.

Redăm textul:

PETIȚIE PRIVIND CONSTRUCȚIA DRUMULUI EXPRES CRAIOVA-TÂRGU JIU „Gorjul vrea Drum Expres”

Semnatarii acestei petiții solicită Guvernului României să decidă urgentarea procedurilor pentru realizarea Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu.

Noi credem că este cea mai importantă investiție pentru dezvoltarea regiunii Sud – Vest Oltenia.
Drumul Expres Craiova –Târgu Jiu reprezintă cea mai mare oportunitate pentru județul Gorj, urmând a contribui decisiv la dezvoltarea unui județ actualmente mono-industrial.
Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu înseamnă mai mulți investitori, mai mulți turiști, înseamnă dezvoltare atât pe plan economic, dar și social.
Mai mult decât atât, realizarea Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu este justificată atât la nivel local, pentru reintroducerea județului Gorj în circuitul economic regional, dar și la nivel național, pentru conectarea Olteniei cu circuitul economic național.
Distribuie această petiție cât mai multor oameni! Doar un număr foarte mare de semnături poate pune autoritățile pe gânduri.
Prin implicare chiar putem schimba lucrurile. Să-i facem pe guvernanți să înțeleagă prioritățile gorjenilor.
Dacă și dumneavoastră subscrieți inițiativei noastre, semnați petiția pentru construcția Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu!”

Specialiștii spun că drumul expres e o „șosea ucigașă”

„Pentru viteze mai mari de 100 de kilometri la oră, adică 120, 130, 140 de kilmetri la oră, lăţimea unei benzii trebuie să fie de cel puţin 3,75 metri, conform Normativului PD 162/2002, altfel drumul pune în pericol viaţa participanţilor la trafic. Drumurile expres, cu două benzi pe sens, au, conform Normativului AND 598/2013, o lăţime a benzii de drum de 3,5 metri. Nu au bandă de urgenţă şi au acostament de pământ sau piatră. Faptul că se prevede circulaţia cu viteze de 120 de kilometri la oră pe drumuri expres, este o adevărată tentativă de genocid”, a spus, pentru euroolteniainfo.com ing. Gheorghe Buruiană, proiectantul primei autostrăzi din România, A1 Bucureşti-Piteşti.

Ultimele stiri

Perechea de dublu feminin, Elizabeta Samara/Andreea Dragoman, cucerește medalia de argint într-o ediție istorică pentru România la Campionatul European individual seniori din Munchen.

🥈 Avem și pereche vicecampioană europeană în Munchen! Felicitări, Elizabeta Samara și Andreea Dragoman! #servimpentruistorie #hairomania #tabletennis Perechea de dublu...

Mai multe articole din aceeasi categorie