sâmbătă, iunie 22, 2024
26.2 C
Craiova

OLT / Alegeri locale 2024. Ce mesaje au pentru alegători candidații PSD și PNL la Primăria Slatina

OLT: Alegeri locale 2024. Emil Moț (PSD), primarul în funcție al Slatinei și candidat pentru al treilea mandat, și Mario De Mezzo, candidatul PNL, s-au prezentat la urne duminică, 9 iunie 2024, înainte de prânz.

Primul a votat candidatul PNL Mario De Mezzo (foto jos), la Școala Gimnazială „George Poboran” din Slatina, în cadrul aceleiași secții votând și șeful PNL Olt, Gigel Știrbu. La ieșirea din secția de votare candidatul PNL a făcut și o scurtă declarație, îndemnând alegătorii să iasă la vot „masiv”.

„Am votat pentru că eu cred în Slatina şi cred în slătineni, am votat pentru un oraş pe care să-l repunem pe cursul dezvoltării, am votat pentru un oraş în care lucrurile să se poată şi am votat pentru ca tinerii noştri să se întoarcă acasă, familiile să fie reîntregite. Cred în Slatina, ieşiţi la vot masiv!”, a spus Mario de Mezzo.

O oră și jumătate mai târziu, la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina a venit pentru a-și exercita dreptul de a alege primarul Emil Moț. Candidatul PSD a fost însoțit de soția sa, cei doi așteptând câteva minute pentru a intra în secția de vot, la secțiile de votare din incinta C.N. „Ion Minulescu” Slatina fiind aglomerație în cursul dimineții.

Emil Moț: „Astăzi am votat pentru continuitate“

„Astăzi am votat pentru continuitate. Astăzi am votat pentru toate proiectele pe care le-am realizat în Slatina și pentru toate proiectele pe care le vom realiza în continuare. Am votat pentru o pădure Strehareț curată și redată slătinenilor, am votat pentru un parc Dumitru Dobrescu, cea mai nouă investiție și cea mai nouă oază de fericire pentru copilașii noștri din Slatina. Am votat pentru drumuri reabilitate, am votat pentru noi, pentru noi slătinenii, pentru familia noastră. Am votat să continuăm să dezvoltăm împreună cu voi, slătinenii, orașul nostru”, a spus Moț.

„Să revenim la normal”

Și-au exercitat dreptul la vot și șefii județeni ai principalelor două formațiuni politice care se confruntă la alegerile locale. Șeful PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu, s-a prezentat la urne în cursul dimineții.

„Am votat pentru un oraș curat, am votat pentru un oraș care să aibă spital municipal, aquapark, un oraș în care să putem bea apă de la robinet. Am votat pentru schimbare, am votat pentru viitorul copiilor mei și am votat pentru ca orașul ăsta să fie un oraș în care să-ți dorești să trăiești. Și am votat pentru a scăpa de corupția instituționalizată din acest oraș și din acest județ. Victorie, ieșiți la vot, voi puteți face diferența!”, a declarat deputatul Gigel Știrbu, la ieșirea de la urne.

Marius Oprescu: „Am votat o echipă puternică“

Președintele PSD Olt, care este și președinte al Consiliului Județean Olt și candidat pentru un nou mandat în fruntea acestei instituții, Marius Oprescu, a votat după orele prânzului, în cadrul unei secții din incinta Școlii Gimnaziale Nr. 1 Slatina. Oprescu a declarat că a votat „cu motivația de a continua dezvoltarea orașului Slatina și a județului Olt, cu motivația de a vota o echipă puternică, singura capabilă să transforme așteptările oamenilor în proiecte reale și în realitate și cu motivația de a reveni la realitate, fără scandaluri, fără zgomot, fără jigniri, să revenim la normal”, a spus Oprescu.

Acesta s-a referit și la incidentul petrecut în cursul dimineții, candidatul de pe lista de consilieri municipali PSD, Emil Popa, prezentându-se la spitalul din Slatina, după un incident petrecut la o secție de votare, incident în care ar fi fost agresat de către candidatul PNL la Primăria Slatina, Mario De Mezzo.

„Au fost (n. red. – scandaluri) pentru că, vedeți dumneavoastră, când n-ai putința, când de 8 luni de zile n-ai prezentat niciun proiect pentru Slatina și n-ai venit decât cu ură și cu jigniri și cu anticampanie asupra adversarului, e greu ca în ultima zi să recuperezi această diferență. Și atunci încearcă să o acopere de manipulări, scandaluri, că poate-poate o ieși ceva. E cântecul de lebădă, să știți, ăsta este. Ceea ce s-a întâmplat astăzi e cântecul de lebădă, ultimul”, a spus Oprescu despre incident.

Ultimele stiri

David Popovici, rege la Europenele de la Belgrad! Românul și-a păstrat titlul continental și la 200 m

David Popovici face senzație la Campionatul European de Natație de la Belgrad! Românul a obținut în această seară încă...

Mai multe articole din aceeasi categorie