luni, iunie 24, 2024
23.4 C
Craiova

OLT / ALRO a publicat Raportul Consolidat de Sustenabilitate pentru anul 2022. Care sunt țintele companiei

ALRO S.A. (BVB: ALR, „Compania” sau „ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, a publicat, zilele trecute, Raportul Consolidat de Sustenabilitate pentru anul 2022.

Documentul prezintă rolul Grupului ALRO în economia națională și locală, programele de protecție a mediului, implicarea socială, precum și strategia de dezvoltare durabilă implementată. „La ALRO, credem ferm că sustenabilitatea nu este doar o obligație, ci o necesitate strategică. Recunoaștem provocările urgente generate de schimbările climatice, epuizarea resurselor și inegalitatea socială și suntem pe deplin angajați să le abordăm într-un mod cuprinzător și proactiv”, a declarat Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al ALRO Slatina. 

„Am continuat să investim în cercetare și dezvoltare pentru a impulsiona progrese tehnologice care promovează sustenabilitatea de-a lungul lanțului nostru valoric“, a adăugat Marian Năstase.

Ambiția noastră este de a deveni o fabrică verde, inovatoare și durabilă“

În 2022, în ciuda unui mediu internațional dificil, caracterizat prin creșteri prohibitive ale costurilor cu energia, Grupul a continuat investițiile strategice, axate pe scăderea consumului de energie și pe creșterea procentului de aluminiu reciclat. Astfel, a fost continuat proiectul de modernizare a cuvelor de electroliză, iar deșeurile reciclate în Eco-Topitorie și în Turnătorie au ajuns la  aproximativ 90.000 de tone. De altfel, din 2013, de când a fost pusă în funcțiune instalația de topire a deșeurilor de aluminiu, au fost reciclate aproape 700.000 tone.

Ambiția noastră este de a deveni o fabrică verde, inovatoare și durabilă, cu sprijinul tehnologiilor de ultimă generație, dar și să ne întărim competitivitatea prin creșterea mixului de producție în favoarea produselor cu valoare adăugată mare și foarte mare“, a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al ALRO. „Aluminiul este unul dintre cei mai puternici vectori de decarbonizare în economie, făcând din Grupul nostru unul dintre actorii cheie în atingerea obiectivelor Acordului de la Paris“, a adăugat Gheorghe Dobra. 

Investițiile în creșterea eficienței energetice, reducerea producției de aluminiu electrolitic și creșterea producției de aluminiu reciclat au dus, de asemenea, la diminuarea semnificativă a emisiilor directe și indirecte ale Grupului în 2022, comparativ cu 2021. În plus, programele de eficientizare a consumului de apă au dus la reduceri semnificative ale extracției și consumului. Astfel, în 2022, cantitatea totală de apă de suprafață extrasă a fost de 1.829 milioane litri (2021: 2.386 milioane litri).

ALRO a continuat strategia de sprijinire a comunităților locale unde activează

Pe lângă măsurile de reducere a amprentei industriale și creșterea eficienței operaționale, Grupul investește, de asemenea, în angajații și în viitorii angajați ai săi. ALRO susține două clase de învățământ dual, are parteneriate cu principalele universități de profil pentru formarea viitorilor angajați. În plus, investește în programe de specializare, anul trecut înregistrând peste 27.000 de ore de instruire profesională.

ALRO a continuat și în 2022 strategia de sprijinire a comunităților locale unde activează, implicându-se în proiecte sociale din domeniile sănătății, educației și protecției mediului. De altfel, de la începutul crizei COVID-19, Grupul a donat peste 2,5 milioane de lei instituțiilor implicate în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. Și în 2022, Grupul și-a menținut obiectivul strategic de a susține și de a avea un impact pozitiv asupra clienților și celor aproximativ 2.300 de furnizori, a comunităților locale și de a-și păstra poziția economică într-un mediu de afaceri extrem de volatil.

Acest raport este disponibil în secțiunea de sustenabilitate a site-ului web al ALRO: Rapoarte de sustenabilitate | Alro și a fost întocmit în conformitate cu legislația românească privind raportarea nefinanciară, Ordinele Ministerului Finanțelor Publice (MPF) nr. 1938/2016 și nr. 2844/2016 și în conformitate cu standardele Global Reporting Initiative (GRI) Core Option și GRI G4 Mining and Metals Sector Supplement.

Despre Grupul ALRO

  • Raportul anual prezintă rolul Grupului ALRO în economia națională și locală, impactul asupra comunității locale, investițiile și programele pentru reducerea amprentei asupra mediului, precum și strategia de dezvoltare sustenabilă implementată;

  • Din 2013, Grupul a procesat aproape 700.000 de tone de deșeuri de aluminiu, din care 90.000 de tone au fost reciclate în 2022;

  • ALRO pune accent pe formarea profesională și păstrarea personalului calificat prin pachete salariale competitive – în 2022 au fost efectuate aproape 27.000 de ore de formare profesională;

  • Grupul lucrează cu peste 2.300 de furnizori, cea mai mare parte fiind companii locale;

  • Prin proiectele sale de menținere a sănătății și siguranței angajaților și comunităților unde activează, prin donații către organizații din sănătate, educație și protecția mediului, Grupul ALRO se implică activ în viața societății.

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie