joi, iunie 13, 2024
24 C
Craiova

Angajații DSP Olt, protest spontan în fața instituției: „Nu toți bugetarii au salarii nesimțite”

Angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt au protestat, miercuri, 15 noiembrie 2023, în fața instituției. Protestul a fost unul spontan, funcționarii justificându-l prin faptul că în anul 2015 au fost „echivalati cu personalul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, conform Ordinului comun MS/ CNAS nr. 843/491/2015”.

Angajații au ieșit pe scările instituției afișând mesaje precum: „Nu toți bugetarii au salarii nesimțite”, „Fără discriminare între categoriile de personal”, „Vrem respect”, „Nu cedăm”, „Mereu sacrificați, niciodată apreciați”, „Muncă egală, salarii egale” etc. Și funcționarii Casei de Asigurări de Sănătate, invocați de colegii din DSP Olt, sunt de două săptămâni în protest, cerând egalizarea salariilor cu cele ale colegilor din structurile centrale și cele ale funcționarilor din alte instituții județene.

O altă nemulțumire a salariaților din cadrul CJAS este legată de creșterea volumului de muncă, faptul că în ultimii ani nu au mai fost operate creșteri salariale ducând la migrarea a 25% dintre funcționari către alte instituții. Nemulțumiri sunt și în rândul angajaților Casei de Pensii Olt, și aici fiind proteste în ultimele două săptămâni, cea mai mare nemulțumire fiind faptul că salariile lor sunt mai mici decât ale celor din structura centrală. Cel mai mare salariu din instituție este de sub 5.000 lei net pentru funcțiile de execuție.

Ultimele stiri

CE SURPRIZĂ! „Zeița de la Montreal”, sfaturi pentru „tricolore” înainte de JO

Nadia Comăneci a ținut să le încurajeze personal pe fetele din lotul național de gimnastică înaintea competiției supreme de...

Mai multe articole din aceeasi categorie