joi, mai 23, 2024
20.1 C
Craiova

OLT/ FOTO: Tenis de masă. Sportivii slătineni au strălucit la „Dumbrăvița Championships Trophy”: 17 medalii câștigate

Sportivii celor trei cluburi care au reprezentat Slatina – Clubul Sportiv Municipal (CSM), Liceul cu Program Sportiv (LPS) și Clubul Sportiv Școlar (CSS) – la turneul internațional de tenis de masă „Dumbrăvița Championships Trophy” s-au întors cu numeroase premii. Competiția a avut loc în perioada 5-7 aprilie 2024, la Dumbrăvița, Timiș, întâlnindu-se la masa de joc sute de sportivi din România, Moldova, Ungaria, Germania și Serbia.

Concursul s-a desfășurat pe cinci categorii de vârstă (U 9,U 11 ,U13, U 15, U19), băieți și fete, individual și echipe. În timp ce la categoriile mici de vârstă prezența a fost numeroasă, la U 15 și U 19 nivelul de joc a fost unul ridicat, lupta pentru medalii, care s-a dat între sportivii de lot național ai Serbiei și României, fiind strânsă.

CSM Slatina a fost clubul care a obținut cele mai bune rezultate și cel mai mare număr de medalii: cinci medalii în proba pe echipe și patru medalii în proba „adevărului”, cum este aceasta cunoscută în lumea tenisului de masă, proba individuală.

„A patra ediție a competiției a avut o organizare foarte bună, iar acest lucru a fost posibil prin implicarea doamnei Nicoleta Husar și a echipei – și aici trebuie să amintim pe Mihaela Dospina Ilie, fostă sportivă și antrenoare a CSM Slatina, în prezent antrenor la clubul din Dumbrăvița. Nouă sponsori au contribuit la premierea câștigătorilor și au oferit cadouri tuturor participanților. Ne-am bucurat de prezența primarului comunei și de un public ce a susținut favoriții concursului, printre care și sportivii de la CSM Slatina”, a declarat antrenoarea Felicia Coneschi.

Cine sunt performerii

Cei mai mulți dintre sportivii înscriși în competiția de la Dumbrăvița s-au întors acasă cu premii. Din lotul Clubului Sportiv Municipal au făcut parte: Andreea Jifcu, Daniela Găină, Teodora Jumate, Bianca Toma, Anastasia Măcău, Mircea Chiriță și Ianis Toloș, antrenați de Felicia Coneschi, Andreea Zanfir și Gabriela Cuțudi. Sportivii și antrenorii CSM s-au întors la Slatina cu cinci medalii de aur, o medalie de argint și patru de bronz, toți urcând pe podium.

De la Clubul Sportiv Școlar Slatina au concurat: Gabriela Ignat, Carina Luțu, Elena Sîia, Sara Ginerică, Ștefania Dumitru, Cătălina Luță, Nichita Postolache, Nicolas Alexandru și Iustin Miu, fiind pregătiți de antrenoarea Izolda Sîia. În contul sportivilor LPS s-au adunat: o medalie de aur, o medalie de argint și două medalii de bronz.

Liceul cu Program Sportiv a fost reprezentat de sportivii: Daria Puenea, Daria Petria, Alexandra Ignat, Sofia Sîia, Rebeca Ceaușescu, Alexia Păștină, Izabela Păștină, Florentina Alexandru și Igor Postolache, fiind antrenați de profesorul Costinel Sîia. Sportivii LPS au adus acasă o medalie de argint și două medalii de bronz.

Ultimele stiri

FOTO/VIDEO: ALRO și ASCAR, sprijin substanțial pentru tinerii talentați din județul Olt. „Gala Excelenței în Artă” ar putea fi organizată, în 2025, la Paris

Asociația pentru Sprijinirea Copiilor și tinerilor Artiști din România - Duiliu Zamfirescu (ASCAR), cu sprijinul ALRO și în colaborare...

Mai multe articole din aceeasi categorie