Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Olt: Grindina loveste din nou! Gheata cazuta din cer, marti seara, a distrus culturi agricole si acoperisuri! Autoritatile evalueaza pagubele!

Ploile torențiale și grindina căzute marți seară au distrus culturile agricole în comuna olteană Movileni. Și nu doar culturile agricole au avut de suferit; în câteva cazuri grindina a trecut prin acoperișurile caselor ca prin brânză. Și la Icoana și Ipotești a bătut piatra.

 

Piatra care a lovit marti seara localitatea Movileni a distrus nu doar culturile de păioase de pe câmp, ci și pomii fructiferi, vița de vie și acoperișurile câtorva case.

„Este prăpăd, au fost distruse culturile de rapiță, grâu, orz, dar grindina a lovit și casele, acoperișurile caselor. Oamenii sunt distruși și ei, pentru că ei din asta trăiesc, din agricultură, e singura sursă de venit în zona noastră”, a declarat primarul comunei, Ion Sorin Toma.

Edilul a spus că mâine, la prima oră, va solicita o comisie să evalueze pagubele. Prefectul județului a fost informat și spune că se va încerca, după evaluarea pagubelor, să se obțină fonduri de la guvern.

„La Movileni a fost mai rău, și mâine vom trimite acolo o comisie să evalueze pagubele. Vom vedea dacă sunt și alte zone afectate. Și la Icoana a căzut grindină, dar doamna primar de acolo spune că nu sunt pagube. Vom vedea mâine cum stăm și, în funcție de pagube, vom înainta un raport la guvern, să vedem ce fonduri am putea obține”, a declarat prefectul Silviu Neacșu.

Județul Olt a intrat, de marți, alături de alte 22 de județe, sub Cod Galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică accentuată. Avertizarea este valabilă până miercuri, 16 mai, la ora 14.00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

Sursa: Olt Alert

 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of