joi, iunie 13, 2024
24 C
Craiova

OLT: O clădire cu risc seismic a fost propusă spre demolare. Câte imobile cu risc sunt pe listă

Prefectura Olt dat publicității o situație privind clădirile cu risc seismic inventariate în județ. Conform acestor date, în Olt sunt 175 clădiri expertizate și încadrate în clase cu risc seismic, 118 fiind clădiri administrate de stat (şcoli, primării, cămine culturale, grădiniţe, etc).

O clădire cu o vechime de 175 ani, au concluzionat experții, nu mai poate fi consolidată, fiind propusă spre demolare. Este vorba de vechiul sediul al Primăriei Slătioara, un imobil contruit în 1848.
Alte două clădiri încadrate în clasa de risc seismic I sunt pe listă, una dintre acestea, o clădire din localitatea Mihăești, construită în 1920, care are destinația de dispensar uman, fiind deja consolidată, iar o altă clădire, din Caracal, construită în 1900, este în proces de consolidare. Este vorba de Casa Hagiescu Miriște, o clădire de patrimoniu, care va avea după finalizarea lucrărilor destinație de Muzeu de Etnografie.
„La nivelul Judeţului Olt au fost identificate de către autorităţile administraţiei publice locale un număr de 175 clădiri expertizate şi încadrate în clase cu risc seismic.
Dintre acestea, 29 au fost încadrate cu risc seismic IV, 129 cu risc seismic III, 13 cu risc seismic II, trei cu risc seismic I şi una a fost propusă pentru demolare”, se mai menționează în comunicatul Prefecturii Olt.

Ultimele stiri

13 iunie – Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului

La 13 iunie 2024, odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti,...

Mai multe articole din aceeasi categorie