Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Oltenia a dat campioana mondiala la culturism! Superba Lara Popa a reusit sa invinga reprezentantele a 60 de tari si sa castige titlul mondial!

Romania are o campioana mondiala la culturism si spre satisfactia noastra aceasta este din Craiova. Maria Lara Alexandra Popa are 31 de ani şi s-a nascut in Banie. A plecat din ţară în urmă cu patru ani. S-a stabilit în Italia şi s-a angajat la un bar. Nu a abandonat pasiunea pentru sport şi, în afară de muncă, a făcut ce făcea şi-n România: a mers la sală. Lara îşi dorea să meargă la competiţii şi a început să-şi caute un instructor. În luna februarie, l-a cunoscut pe Marco Addis, triplu campion mondial.

Lara este un nume cunoscut în America. În doar două luni a reuşit performanţe uluitoare. „Eu am vrut să merg la competiţii regionale de bodybuilding şi fitness, dar antrenorul a zis: mergi direct la mondiale! Mi-am făcut bagajul şi am plecat în America. Singură! M-am luptat cu 60 de ţări, iar pe podium au vrut să-mi aducă steagul Italiei pentru că era locul de unde figuram că vin. Le-am spus: sunt româncă, daţi-mi tricolorul meu!“.

“Eu am vrut să merg la competiţii regionale de bodybuilding şi fitness, dar antrenorul a zis: mergi direct la mondiale!  Am fost mai întâi la Praga, World Championships, am câştigat o medalie de argint şi una de bronz, m-am calificat la Olympia în America, iar în iunie am ieşit vicecampiona INBA PNBA. Două luni m-am pregătit intens, mi-am făcut bagajul şi am plecat în America. Singură!”, povesteşte sportiva.

Când a ajuns în State, românca a aflat că poate participa nu doar la competiţia din California, ci şi la cea din Las Vegas. “Antrenorul mi-a spus că e greu, să nu mă complic, sunt categorii diferite, dar eu am zis să-mi încerc norocul”, a declarat Lara. Aşa a reuşit românca să câştige toate medaliile de aur scoase la bătaie de americani, cinci la număr, o medialie de argint, una de bronz, 2 carduri Pro şi cel mai râvnit trofeu: Cupa Lumii la bodybuilding şi fitness.

Emoţiile au fost extrem de puternice, dar nu au împiedicat-o pe româncă să fie cea mai bună. “M-am luptat cu 60 de ţări, au fost sute de concurenţi, iar pe podium au vrut să-mi aducă steagul Italiei pentru că era locul de unde figuram că vin. Le-am spus: sunt româncă, daţi-mi tricolorul meu!”.

Prietenii au aşteptat-o în aeroport cu un banner pe care au scris “Bine ai venit acasă, CAMPIOANA LUMII”. “Este un om exceptional, nu numai un sportiv excepţional. Pe toţi ne motivează, are o voinţă de fier, iar performanţele ei sunt absolut incredibile. Aţii muncesc ani întregi să ajungă aici, iar ea în două luni a câştigat tot”, a declarat Bogdan Spiridon, prietenul Larei.   “Este păcat că cei din Federaţia Română de Culturism nu au promovat-o deloc. Este trist că în România nimeni nu o cunoaşte. Avem un om atât de valoros printre noi”, a spus şi Oana Purcaru, o altă prietenă de suflet.    “Lara este un om atât de frunos. Emană fericire în jurul ei. Este veselă, pusă pe şotii, i-a cucerit pe americani şi suntem tare mândri”, a adăugat şi Alina Angheloiu, prietena care aştepta-o pe aeroport cu un tort.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of