Oltenia are unul din putinele spitale curate si decente din Romania! Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a vizitat si a laudat Spitalul Horezu din Judetul Valcea!

Oltenii se pot mandri cu unul din cele mai curate si civilizate spitale. Acesta nu se afla nici in Craiova, nici in Valcea sau Targu jiu, ci in localitatea Horezu. Laudele la adresa spitalului au fost aduse chiar de ministrul sanatatii, Sorina Pintea. Dupa mai multe vizite in diferite spitale din tara, unde s-a lasat chiar si cu demiteri, Sorina Pintea a avut pentru prima oara cuvinte frumoase pentru modul cum arata si cum este condus un spital.

Ministrul Sorina Pintea a anunțat că reprezentanții Comisiei Ministerului Sănătății au aprobat 1 725 000 mii de lei pentru achiziția de aparatură medicală pentru unitatea sanitară. Se vor achiziționa ecograf Dopller,  analizoare, aparat roengen, sistem videonscopie.

„Spitalul din Horezu este una dintre unitățile sanitare pentru care nu am primit reclamații nici pentru condițiile igienico-sanitare și nici pentru calitatea actului medical. Vizitez unitățile sanitare pentru care ministerul alocă finanțare pentru că vreau să fiu convinsă că există resursele necesare, inclusiv resursa umană pentru ca aparatura medicală să  fie utilizată pentru pacienți nu să rămână pe culoare. La Horezu am aprobat toată suma solicitată  de către unitatea sanitară pentru achiziția de aparatură medicală”, a declarat Sorina Pintea în timpul unei conferințe de presă.

Ministrul Sănătății s-a întâlnit și cu cadrele medicale din unitatea sanitară cu care a discutat despre asigurarea asistenței medicale si a accesului la medicamente a pacienților din zonă.

Spitalul Orășenesc Horezu este a doua unitate sanitară ca mărime din județul Valcea, după spitalul județean, are în structură 160 de paturi și deservește aproximativ 70 000 de persoane din zonă.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu