Oltenia devine una din regiunile bogate in rezerve de gaze! Un nou zacamant s-a descoperit in Judetul Valcea, el putand incalzi aproae 180.000 de locuinte!

Oltenia devine una din regiunile bogate in resurse de gaze! Compania OMV Petrom a anuntat descoperirea unui nou zacamant deosebit in judetul Valcea, in apropierea infrastructirii deja existente in zona. O sonda a forat pana la adancimea de 4.000 de metri, in zona Mamu, specialistii avand confirmarea ca acolo un nou zacamant de gaze!

Dacă ar fi utilizată doar pentru încălzire, producția anuală a zăcământului Mamu ar putea asigura încălzirea pentru aproximativ 180.000 de locuințe, mai precizează compania.

Potrivit acesteia, datorită proximității față de infrastructura existentă, sonda a intrat în producție la sfârșitul lunii octombrie, cu un volum inițial de peste 190.000 m3/zi (circa 1.100 bep/zi).

Investițiile în foraj și pentru conectarea sondei Mamu 4317 la infrastructura existentă s-au ridicat la aproximativ 10 milioane de euro. ”Majoritatea zăcămintele de gaze din România au intrat în producție cu zeci de ani în urmă, sunt mature, iar producția lor este în declin. OMV Petrom continuă să investească în explorare și activități de producție pentru a limita acest declin și pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie. În primele zece luni ale anului, ne-am intensificat investițiile cu peste 40% față de perioada similară a anului trecut și am forat 89 de sonde noi și sidetrackuri. Acestea se adaugă celor 9 miliarde de euro deja investite în Upstream, în România, în perioada 2005-2017”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de Upstream.

Zăcământul Mamu se află în producție din 1980, dar continuă să fie unul dintre zăcămintele cu cea mai mare producție din portofoliul OMV Petrom. Producția curentă a acestuia este de aproximativ 4.500 bep/zi.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of