Oltenia in zodia PSD: intre dizidenta lui Paul Stanescu si autoritatea lui Darius Valcov!

Oltenia a fost dintotdeauna o regiune in care PSD-ul a dominat! O zona care are insa cateva viteze in minus fata de dezvoltarea altor regiuni precum Bucuresti-Ilfov sau cele din Transilvania, o zona care se bate cu Moldova si o parte  a Munteniei  in saracie si in lipsa proiectelor mari de infrastructura si dezvoltare.

Ce a adus nou anul 2018 in aceasta relatie de iubire intre Oltenia si PSD este aparitia primelelor disensiuni intre oamenii politici de anvergura care au condus si conduc PSD-ul in teritoriul dintre Olt si Jiu. Iar abordarea lui Paul Staneascu versus abordarea lui Darius Valcov, oamenii politici care s-au impus ca adevarati regi in Olt si in intreaga regiune, iar in ultima vreme si in Guvern, spune totul despre noua zodie in care a intrat cel mai important partid din Romania.

Paul Stanescu era vazut ca si cel mai puternic om politic pe care l-a dat Oltenia in ultimii ani. Un om caruia i se recunostea puterea incepand cu Liviu Dragnea si terminand cu ultimul membru PSD. Dovada ca a si primit cel mai „gras” minister posibil, cel al Dezvoltarii, in pixul si semnatura sa stand practic impartirea banilor publici destinati dezvoltarii tuturor regiunilor.

Stanescu a spus insa la un moment dat „stop Dragnea”. Si i-a cerut liderului PSD, alaturi de alti membri marcanti ai partidului, sa renunte la sefia partidului si la cea a Camerei Deputatilor. Nu a avut castig de cauza, desi reusisse initial sa convinga mai multi membri din teritoriu, pentru ca  Dragnea a mutat din nou sclipitor si a scapat. Si cum niciodata nu lasa ceva neterminat, seful PSD l-a incoltit si incet incet l-a aruncat din Guvern si, chestie de saptamani, foarte posibil si din PSD. Pana la urma, indiferent de cum privim lucrurile a fost un gest de curaj al lui Stanescu, unul din putinele gesturi care au atacat suprematia lui Dragnea.

Un alt reprezentant de seama al Olteniei in PSD si unul dintre cei mai influenti este Darius Valcov, fost primar al Slatinei. Consilier al lui Dragnea dupa ce a fost condamnat in prima instanta la 8 ani inchisoare, Valcov este chiar cel care a gandit programul de guvernare. El este vazut de toti pesedistii ca fiind eninenta cenusie din punct de vedere economic  a Guvernului, omul fara de- a carui decizie nu trece nimic.

Doua abordari diferite, doua abordari a doi oameni politici exponentiali pentru Oltenia. Atitudinea lor arata ca Oltenia ramane una din regiunile cu o influenta deosebita n cadrul PSD, o influenta care va continua indiferent de finalul razboiului pentru prabuzirea lui Dragnea. Singura lipsa a acestei fresce in rosu a politcii noastre este aceea ca, pana acum, chiar daca a existat aceasta influenta deosebita, Oltenia nu a vazut prea multi bani si prea multe proiecte strategice care sa ii aduca mult asteptata dezvoltare si iesirea din pauperitate.

Este miza pe care ar trebui sa o impuna orice politician din Oltenia care are influenta in PSD. Indiferent cum va merge cel mai important partid al Romaniei in continuare, ori sub aripa lui Liviu Dragnea si Valcov, ori sub cea a pucistilor lui Stanescu si Tutuianu, Oltenia va avea tot timpul oameni la varf. Oameni puternici care insa trebuie sa se impuna mai mult si mai pragmatic pentru binele regiunii. Drumul expres Craiova – Pitesti, a carui aprobare a fost data sub conducerea lui Stanescu la Ministerul Dezvoltarii, arata ca se poate. Doar de politicienii nostri depinde sa nu fie doar o picatura de normalitate intr-un ocean de saracie si inapoiere.

 

Foto: cetateanul.net

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu