Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Oltenii au petrecut ca niciodata in orasele mari ale regiunii! Vedete ale muzicii, focuri impresionante de artificii, lasere si multe alte surprize le-au colorat tuturor trecerea in 2019!

Sute de mii de români au sărbătorit trecerea dintre ani în aer liber, în pieţele din marile oraşe ale Olteniei. Petrecerile de stradă au fost animate de artişti celebri, iar focul de artificii a luminat cerul la miezul nopţii. A fost distracţie şi voie bună în toată regiunea.

Smiley a venit la Craiova direct de la Bucuresti!

15.000 de oameni au fost în centrul Craiovei, unde Smiley, care a ajuns în grabă în inima Olteniei după concertul din Bucureşti, a fost sufletul petrecerii.

„Am venit de la 100 de kilometri să văd acest spectacol cu Smiley și să împart un pahar de șampanie cu toți craiovenii, cu toți oltenii. La mulți ani, Oltenia!” spune un participant.

La miezul nopţii a curs şampania şi au curs şi dorinţele pentru noul an.

Casatorii si artificii la Targu Jiu

Pe langa casatoriile de Anul Nou, gorjenii au petrecut in centrul orasului ca niciodata. Locuitorii municipiului Târgu Jiu au ieşit în stradă pentru admira focul de artificii la cumpăna dintre ani. Focul de artificii din municipiul Târgu Jiu a avut loc pe insuliţa de pe Jiu, ca urmare a condiţiilor impuse de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. În jur de 1.000 de locuitori ai municipiului Târgu Jiu au venit pe insuliţă pentru a admira focul de artificii care a durat aproximativ şapte minute. Imediat după focul de artificii, au urmat căsătoriile la Poarta Sărutului oficiate de primarul interimar Aurel Popescu. 18 perechi din diferite zone ale ţării şi-au unit destinele lângă opera lui Brâncuşi care simbolizează iubirea. Un bărbat din localitatea Râşnov a venit la Târgu Jiu pentru a se căsători, iar o altă pereche din Roşiorii de Vede, din judeţul Teleorman, a fost prezentă la ora 24.00, la Poarta Sărutului, pentru a-şi jura credinţă.

Alex Velea si lasere la Slatina

Deşi puştii şi-au convins, probabil, părinţii să vină pe Esplanadă pentru Alex Velea, momentele cu adevărat reuşite din spactacolul de Revelion pregătit de Primăria Slatina au fost evoluţia trupei locale Alutus şi spectacolul de lasere de la final. Nu au fost invitaţi cu duiumul, aşa cum s-a întâmplat în marile oraşe, n-a fost însă nici foarte frig, aşa cum se întâmpla în urmă cu un an, aşa că mii de slătineni, cel puţin atât de mulţi s-au strâns la miezul nopţii, au venit de Revelion pe Esplanada Slatinei, să se despartă în mulţime de anul vechi şi să-l primească pe cel nou.

Oraşul s-a transformat parcă într-un câmp de război încă de la lăsarea serii, fiecare stradă fiind împânzită de petarde şi pocnitori. Artificiile, deşi constituie aproape o investiţie, n-au lipsit în niciun cartier, chiar dacă cele mai impresionante şarje le-au oferit organizatorii petrecerilor  de Revelion la diverse localuri din municipiu.

Colinde si “Lautarii Mehedintiului” la Turnu Severin

Mulţi severineni au petrecut noaptea dintre ani în aer liber, la concertul organizat pe strada Crişan de Primăria Drobeta-Turnu Severin şi Palatul Culturii „Teodor Costescu”.

Startul distracţiei s-a dat la ora 21.00, cu colinde de Anul Nou, după care pe scena amenajată pe strada Crişan a urcat Orchestra Lăutarii Mehedinţiului (dirijor prof. Nicolae Drăghia) cu soliştii Alina Moţi Drăghia, Ana Maria Oprişan, Nina Predescu, Sanda Argint, Liliana Buncianu şi Irina Zoican.

Spectacolul a continuat cu un concert al trupei Cover UP, al cărei solistă este Maria Avramescu. La miezul nopţii, odată cu trecerea în 2019, cerul a fost luminat de un frumos foc de artificii.

Muzica si distractie si la Ramnicu Valcea

Conform tradiţiei, trecerea într-un nou an s-a facut si la Ramnicu Valcea printr-un spectacol muzical derulat în centrul municipiului şi la lumina focurilor de artificii. De la ora 21.00, pe scena din Scuarul Mircea cel Bătrân au urcat soliştii de muzică populară Cristina Udrea şi Alin Pavelescu, care au fost urmati de americanul Alex Roberts şi de trupa craioveană de rock alternativ ”No Antidote”. Odată cu ultima oră a lui 2018 a venit rândul îndrăgitei formaţii ”Antract”, alături de care, la miezul nopţii, spectatorii au putut număra ultimele secunde ale acestui an şi au dat startul unui spectaculos foc de artificii.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of