Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, construită în curtea Spitalului Județean de Urgență Craiova, urmează să își deschidă porțile pentru pacienți în aproximativ o lună.
Investiția de 13 milioane de lei, a fost demarată de Consiliul Județean Dolj în august 2014. Managerul spitalului județean, Bogdan Fănuță, a spus că „pentru început s-a decis să fie rezolvate problemele extrem de urgente, adică infarctul miocardic acut, edemul pulmonar, insuficiența cardiacă, ce se pot realiza prin montarea de stenduri, prin dilatații, prin scoaterea cheagurilor de sânge din vasele coronariene“.
Pentru partea de Cardiologie Intervențională, în Clinica de la Craiova urmează să lucreze un medic din București, iar pentru Chirurgie Cardiovasculară o să profeseze o echipă de medici de la Târgu Mureș și medicii din Bănie care, de ceva timp, se pregătesc în alte centre universitare din țară.
La Spitalul Judeţean vor fi trataţi şi pacienţi din Bulgaria
Cardiologia intervenţională de la Craiova va deservi şi o populaţie de 300.000 de bulgari. Cum distanţa între localităţile din districtul Vratsa este mult mai mică faţă de Craiova, comparativ cu drumul ce ar trebui parcurs până la Sofia, bolnavii cu afecţiuni cardiace din nord-vestul Bulgariei vor putea fi trataţi la Craiova graţie unui proiect transfrontalier. În luna aprilie a.c., în cadrul programului, Interreg V-A România-Bulgaria, Consiliul Judeţean Dolj şi Districtul Vratsa au semnat un proiect de peste 1,5 milioane de euro, în domeniul sănătăţii. Un proiect prin care două unităţi sanitare, adică Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova şi Spitalul din Kozlodui, regiunea Vratsa – sunt dotate cu aparatură medicală în valoare de peste 770.000 de euro fiecare. Cei 770.000 de euro care revin Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova sunt utilizaţi pentru dotarea cu aparatură a unei săli de operaţii ce va funcţiona în cadrul Clinicii de Cardiologie Intervenţională.
Sursa: radiocraiova.ro, cvlpress.ro