vineri, noiembrie 27, 2020
-6 C
Craiova

OMS: Medicii să nu mai prescrie Remdesivir!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că nu recomandă prescrierea medicamentului antiviral Remdesivir pentru pacienții spiatlizați în urma îmbolnăvirii de COVID-19, indiferent de severitatea bolii și a simptomelor.

OMS argumentează recomandarea prin faptul că, în prezent, nu există nicio dovadă că Remdesivir ar îmbunătăți starea de sănătate a bolnavilor sau că ar crește rata de supraviețuire în caz de simptome grave.

Decizia vine ca urmare a instrucțiunilor referitoare la tratarea COVID-19, elaborate și actualizate zi de zi de către un grup internațional de experți. Verificarea eficacității Remdesivir a început în 15 octombrie 2020, având la bază o serie de teste clinice la care au participat peste 7.000 de pacienți. Rezultatele au scos în evidență faptul că acest medicament antiviral nu a influențat în niciun fel rata mortalității, nu a redus necesitatea ventilării mecanice a bolnavilor aflați în stare gravă, nu a svăzut peroada de spitalizare și nu a redus severitatea unor simptome ale bolnavilor spitalizați.

Pe de altă parte, compania Gilead, care comercializează acum Remndesivir sub denumirea de Veklury, susține că există o serie de alte studii care demonstrează eficacitatea acestui medicament în tratarea COVID-19. Mai mult, chiar Institutul Național de Sănătate din SUA și Societatea de Boli Infecțioase din America au recoimandat utilizarea Remdesivir, medicament ce a fost aprobat luna trecută de FDA, autoritatea federală din domeniu.

„Suntem deazmăgiți că OMS a avansat recomandarea, ignorând recomandările acestor instituții, în condițiile în care numărul de infectări crește dramatic la nivel mondial, iar medicii din 50 de țări se bazează pe Veklury ca pe primul și singurul medicament antiviral  pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID – 19”, se arată într-o declarație citată de Financial Times în această dimineață.

Conform rezultatelor financiare raportate de Gilead, compania a avut vânzări de 873 de milioane de dolari din comercializarea Veklury în al treilea trimestru al anului.

Ultimele stiri

ANGAJAMENT ȘI DISCIPLINĂ 26.11.2020

Uniunea Salvați România+Fără penali în funcții Schimbarea mentalitățiiO adevărată reformă în educațieProtejarea mediului+O Românie...

Leul din clipul manelistului Dani Mocanu, găsit la un executor judecătoresc

Mai multe percheziții au avut loc în ultimele zile cu scopul de a găsi leul rănit filmat în cel mai recent videoclip...

Emil Moț: Vineri se aprind luminile de Sărbători în Slatina

Municipiul Slatina este pregătit să întâmpine sărbătorile de iarnă, iluminatul festiv urmând a fi inaugurat vineri, 27 noiembrie, la orele 17:00.

Lumea sportivă, în doliu după Maradona: Îi spunem „Adio!” unui idol

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, a afirmat că Diego Maradona, decedat miercuri la vârsta de 60 de ani, a fost...

Doi oameni au murit la o clinică particulară din Craiova

Un bărbat de 79 de ani şi o femeie de 66 de ani au decedat, miercuri seară, la o clinică privată din...

More Articles Like This