sâmbătă, aprilie 17, 2021
2.2 C
Craiova

Opt ani de la moartea lui Costică Ștefănescu. „Ministrul Apărării” nu a fost uitat!

În fiecare an, pe 26 martie, iubitorii Universității Craiova își amintesc de cel supranumit „ministrul Apărării”, Costică Ștefănescu. Născut pe 26 martie 1951, el a făcut parte din generaţia „Craiova Maxima”, care a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA şi sferturile Cupei Campionilor Europeni. Fostul fundaş ocupă locul al doilea în ierarhia jucătorilor cu cele mai multe meciuri în Liga 1 (490), după Ionel Dănciulescu.

„O lacrimă pentru Costică…

Costică Ștefănescu, voievodul Craiovei Maxima și naționalei iubite.

Călcătură de fotbalist și caracter dârz în bătăliile dreptunghiului verde. Pe mulți, foarte mulți ne-a bucurat cu evoluțiile sale elegante, plasamentul precis, pasele exacte,deposedările regulamentare.

Nu te uităm iubite căpitan… ♡”, a scris un suporter pe Facebook.

Chiar și clubul Universitatea Craiova i-a dedicat azi un mesaj: „Astăzi ar fi fost aniversarea celui supranumit „Ministrul Apărării”. Nu te vom uita niciodată, CĂPITANE!”

Costică Ştefănescu a fost unul dintre cei mai mari fundaşi ai fotbalului românesc şi căpitan al Craiovei. A debutat în tricoul Stelei în 1969, când avea numai 18 ani.

După 4 ani în Ghencea, s-a transferat în locul lui Ştefan Sameş la Universitatea Craiova, unde a evoluat timp de 13 ani, câştigând 3 dintre cele 4 titluri ale oltenilor, plus alte patru cupe. Mai are în palmares trei cupe alături de Steaua şi 66 de prezenţe în tricoul României, participând la Euro 1984. Şi-a încheiat cariera în 1988 la FC Braşov.

Pe 20 august 2013, după o lungă suferință, Ștefănescu și-a pus capăt zilelor.

În martie 2008 el fusese decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru participarea la Campionatul European din 1984  și pentru întreaga activitate.

Ultimele stiri

Ajutor de stat pentru viticultori: 500 de euro pe hectar

Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu (PSD Olt), a anunțat că a fost aprobată în plen...

Mai multe articole din aceeasi categorie