sâmbătă, iulie 31, 2021
34.4 C
Craiova

Organizațiile PNL din Oltenia își realeg conducerile

După PNL Dolj, astăzi e rândul organizațiilor județene Olt și Vâlcea să își aleagă președintele. Ca și Dan Vîlceanu de la Gorj, Virgil Popescu de la Mehedinți, Cristian Buican de la Vâlcea și Ștefan Stoica de la Dolj, nici Liviu Voiculescu nu se dă înapoi, ci candidează pentru un nou mandat. Tot ca și colegii săi, se prezintă în aceste alegeri interne fără emoții, deoarece nimeni din filiala județeană nu vrea să îl încurce.

„Este rândul filialei Olt a PNL să treacă prin cel mai important moment din interiorul unui partid politic: alegerea unui nou for de conducere. În urmă cu mai bine de 3 ani am urcat la tribuna candidaților copleșit de emoții și speranță, dar și cu dorința puternică de a continua proiectele politice interne ale celui care mi-a fost mentor și prieten de suflet în același timp: regretatul Ion Moisescu. Și am convins! Mi-am convins colegii că pot să le fiu un lider capabil, demn de încredere și demn de memoria celui care, până atunci, a condus cu mână fermă destinele liberalilor olteni. Angajamentele mele au cântărit la fel de mult ca votul lor de încredere.

Vineri voi urca din nou la tribuna candidaților. Și va fi greu. Foarte greu! Pentru că acum nu doar așteptările și speranțele colegilor mei îmi vor credita candidatura, ci mai ales portofoliul ultimilor mei 3 ani ca președinte al PNL Olt.

Vreau să cred că am fost liderul responsabil, capabil, demn și ferm pe care și l-au dorit în urmă cu 3 ani. Și vreau să fiu în continuare un astfel de lider. Vreau să cred că am meritat încrederea lor. Și mă angajez să o onorez și de acum înainte. Am fost până acum împreună și vreau să cred că vom rămâne în continuare aceeași echipă sudată, puternică și echilibrată”, a scris Liviu Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Stoica va fi secondat de Ionuț Stroe și Nicolae Giugea

Deputatul Ştefan Stoica a fost reales, ieri, în funcţia de preşedinte al Filialei Dolj a Partidului Naţional Liberal, în cadrul şedinţei Comitetului de Coordonare Judeţean al organizaţiei, fiind singurul candidat pentru această funcţie. Cele două posturi de prim-vicepreşedinţi ale PNL Dolj au fost ocupate de deputaţii Ionuţ Stroe şi Nicolae Giugea. În cadrul şedinţei Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Dolj au fost aleşi şi cei 8 vicepreşedinţi.


„Azi dăm startul unei noi etape în procesul construcţiei interne a filialei PNL Dolj. Aceasta trebuie să plece din interior, prin promovarea de oameni şi idei valoroase, care să dinamizeze viaţa partidului şi să aducă un suflu nou şi modern. (…) Avem răspunderea guvernării în plan local, iar acolo unde avem primari trebuie să demonstrăm că putem să dezvoltăm aceste localităţi. În oraşele şi comunele unde nu avem conducerea primăriei, vom face opoziţie constructivă, sancţionând permanent derapajele PSD. Sunt conştient de responsabilitatea pe care ne-o asumăm şi de dificultăţile pe care le avem de depăşit. Vom acţiona în continuare ca o echipă în care rolul fiecăruia este important în realizarea obiectivelor şi avem încredere totală în parlamentarii noştri, în primari, viceprimari, consilieri şi în toţi membri partidului”, a spus Ştefan Stoica.

La eveniment au fost prezenţi preşedintele PNL, Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, vicepreşedinte al PNL, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan, senatorul Alina Gorghiu, deputatul Violeta Alexandru, secretarul general Robert Sighiartău, senatorul PNL de Dolj Nicolae Ciucă, vicepreşedintele Cristian Buşoi, deputatul Ionel Dancă, vicepreşedintele Gigel Ştirbu, de la PNL Olt.

Florin Cîțu, așteptat la alegerile PNL Vâlcea

Alegerile pentru șefia PNL Vâlcea vor avea loc tot azi, cu începere de la ora 16.00. Locația aleasă de organizatori este una care respectă măsurile de distanțare impuse în această perioadă, și nu într-o sala închisă, asa cum a fost până acum. Liberalii vâlceni sunt chemați să-și aleagă liderul la Luxury by the lake, o locație lângă ștrandul din Ostroveni.

La aceste alegeri interne și-a anunțat prezența și premierul Florin Cîțu, chiar dacă organizația PNL Vâlcea este cunoscută ca una fidelă lui Orban. Organizația Vâlcea este singura din Oltenia care va avea alegeri cât de cât democratice, în sensul că sunt doi candidați la funcția de președinte – Crsitian Buican, actualul lider, și Gheorghe Păsat, fost președinte al Consiliului Județean Vâlcea și, între ianuarie 2020 și martie 2021, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Virgil Popescu, șef pentru încă patru ani

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trece și el prin alegeri formale la PNL Mehedinți. Niciun coleg nu s-a încumetat să îl înfrunte, nici măcar de dragul aparențelor. Popescu este unul dintre cei mai puternici lideri liberali din teritoriu și un susținător activ al premierului Florin Cîțu.

Dan Vîlceanu continuă cu condiții

La Gorj vor avea loc alegeri pe 11 iulie, iar Dan Vîlceanu e singurul candidat. Organizația a avut însă o ședință cu scântei, în care au fost exprimate mai multe nemulțumiri: primarii s-au plans că nu sunt ajutați, că nu se comunică maim ult cu ei, iar mulți dintre membri au acuzat că deși au oameni numiți din Gorj în funcții mari la centru, aceștia nu fac nimic pentru județ. Vîlceanu are promisă susținere provizorie, pentru a schimba aceste lucruri. Detalii, aici.

Ultimele stiri

Fosta glorie a Craiovei Maxima, Nae Ungureanu, în spital după un accident vascular

Fostul mare fundaș stânga al Craiovei Maxima, Nicolae Ungureanu, a suferit un accident vascular cerebral. El se află internat...

Mai multe articole din aceeasi categorie