vineri, iulie 1, 2022
27.3 C
Craiova

Organizațiile PNL din Oltenia susțin un nou tandem la șefia partidului: Ciucă – Bode

E fierbere în Partidul Național Liberal și convingerea unanimă e că zilele „echipei câștigătoare” sunt numărate. Organizațiile din Oltenia susțin la unison organizarea unui Consiliul Național, duminică, și a Congresului partidului, duminica viitoare. Vor ca premierul Nicolae Ciucă să preia șefia PNL – el fiind senator de Dolj – și să pună un nou secretar general al partidului, în persoana ministrului de Interne Lucian Bode. Cu alte cuvinte, nu vor să îl mai vadă la vârf nici pe șeful PNL Gorj, Dan Vîlceanu, mână dreaptă a lui Florin Cîțu.

PNL Olt: Avem mandat pentru organizarea Congresului

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, ne-a declarat că organizația i-a dat mandat clar: să voteze pentru organizarea Coniliului Național și, în cadrul acestuia, să voteze pentru organizarea Congresului în care majoritatea vor cere demisia lui Florin Cîțu.

Cei din PNL Vâlcea sunt consecvenți, pentru că nu l-au agreat niciodată pe Cîțu, chiar dacă e din județul lor. Liderul filialei, Cristian Buican, a spus că vrea o analiză a activității președintelui, acuzând că acesta e rupt de baza partidului.

„Dacă președintele pleacă, pleacă și secretarul general. Congresul va avea loc până pe 15 aprilie și probabil că șansele cele mai mari le are actualul prim – ministru Nicolae Ciucă” a declarat Cristian Buican.

Marcel Romanescu: Vrem mai mult respect

Unul dintre cei supărați pe actuala conducere este primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, singurul primar liberal de municipiu din Oltenia.

„Cred că acum 3 luni am zis că dacă nu facem ceva, vom avea soarta PNȚCD. Voi fi la Consiliul Național și voi susține schimbarea. Susțin un tandem Nicolae Ciucă – Lucian Bode. Noi nu avem nevoie decât de respect din partea președintelui partidului, pentru că ei sunt determinați de munca noastră din teritoriu. Oamenii când au probleme vin la primar, nu la deputați și miniștri. Ei trebuie să țină legătura cu noi. Nu am spus să vină aici lună de lună președintele, dar să delege oameni pe zone care să vină și să ne susțină. Aici îl avem pe Gigel Știrbu, cu care am o relație foarte bună. Dar ce te faci dacă el spune ceva și 10 de la centru se opun? E nevoie de un delegat care să aibă putere în partid. Eu personal îmi luasem gândul de la politică… Trebuie să mă ocup de cele 90.000 de suflete pe care le am la Târgu Jiu. Mă așteptam ca după două victorii să se întoarcă cu fața spre mine conducerea partidului, ceea ce nu am văzut”, a declarat, pentru euroolteniainfo.com, Marcel Romanescu, președintele organizației municipale PNL Târgu Jiu.

Dan Vîlceanu: Nu discut pe comunicate

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, nu a comentat situația, limitându-se să spună că nu știe să existe o luare de poziție oficială

„Eu văzut numai știri pe surse, nu am văzut nicio declarație oficială. N-am văzut nimic, am văzut doar știri pe surse, nu am văzut declarații asumate de cineva. Până atunci ce vreți să vă spun? Și eu pot cer demiterea oricărui alt coleg. Asta nu înseamnă că acel coleg trebuie să-și dea demisia.

Eu trebuie să am documente. Trebuie să convoc ședințe după comunicate de presă? Eu sunt secretar general, nu discut pe comunicate sau știri pe surse. Eu discut pe documente oficiale. Mi-ați spus că mă lăsați să vorbesc! La revedere!”, a spus Dan Vîlceanu, azi-dimineață.

Potrivit surselor noastre, astăzi la ora 14.00 liderii liberali vor convoca întrunirea Consiliului Național, pentru duminică, și apoi congresul partidului, numai că acest demers ar încălca statutul PNL. Rămâne de văzut dacă nemulțumiții vor avea câștig de cauză…

 

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie