vineri, februarie 26, 2021
18.9 C
Craiova

Ouzonidis, noul antrenor al Universității Craiova: „Nu fac schimbări majore”

Fost tehnician al mai multor echipe din Grecia și Cipru, Marinos Ouzonidis începe de azi contractul cu Universitatea Craiova. El îl înlocuiește pe Corneliu Papură și va lucra deocamdată cu adjunctul Dragoș Bon.

Ajuns sâmbătă în România, Marinos Ouzonidis a avut deja un prim contact cu Craiova și cu arena „Ion Oblemenco”. A stat în tribune, de unde a oferit chiar și indicații la meciul cu Dinamo.

Astăzi va conduce primul antrenament.

Un CV impresionant

Înainte de a antrena echipa din Bănie, Marinos Ouzounidis a mai condus banca tehnică a următoarelor echipe: Skoda Xanthi, AEL Larissa, Panionios, Panathinaikos și Apoel Nicossia, arată prosport.ro.

Grecul Marinos Ouzounidis (52 ani) a fost prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă.

„Sperăm într-o colaborare cât mai lungă şi cu cât mai multe efecte pozitive, să ne îndeplinim obiectivele pe care le avem. Este un nume de referinţă al fotbalului elen, un fost fotbalist.

A avut şi o carieră de fotbalist deosebită, în special la Panathinaikos, urmată de o carieră de antrenor destul de fructuoasă. A fost antrenor la Panathinaikos, la Xanthi, în Cipru la APOEL Nicosia, cu care a câştigat campionatul.

Îi doresc să ne readucă zâmbetul şi speranţa că putem să ne îndeplinim acel obiectiv maximal, de a câştiga campionatul”, a declarat preşedintele clubului, Sorin Cârţu.Cârţu şi-a amintit că a fost adversarul lui Ouzounidis în 1997, când acesta era fundaşul echipei Panathinaikos, iar fostul atacant al Craiovei Maxima o antrena pe Veria.

Al treilea antrenor străin

Ca fotbalist, Marinos Ouzounidis a fost fundaş central şi a jucat la Panathinaikos, Xanhi, APOEL Nicosia, Paniliakos şi Le Havre. Are 50 de selecţii şi 4 goluri în naţionala Greciei, fiind şi căpitan al acesteia. Fundaş central de profesie, Marinos Ouzounidis a jucat cu Grecia şi împotriva României, acum 21 de ani, un amical câştigat, la Pireu, de eleni cu 2-0.

Marinos Ouzounidis a fost preferat de conducătorii Craiovei spaniolului Paco Jemez, cealaltă variantă analizată pentru postul de antrenor al Ştiinţei.

Grecul este al treilea antrenor străin ales de Mihai Rotaru la CS Universitatea Craiova, după italienii Devis Mangia şi Cristiano Bergodi.

Fără schimbări majore de la început

Ouzunidis a făcut câteva declarații în conferința de presă.

„Fiecare antrenor are propriile idei, fie că vorbim de apărare, fie că vorbim de atac, dar consider că ar fi o greșeală să încerc să schimb totul, mai ales cu programul încărcat care ne așteaptă. Sigur, o să încerc să transmit jucătorilor câteva aspecte pe care eu le consider importante, dar nu o să fac schimbări majore de la început.

O să iau câteva măsuri de ‘corecție’, dar nu vreau să pară că-i critic pe antrenorii dinaintea mea, doar îmi implementez propriile idei. Nu voi schimba radical sistemul de joc, dar schimbări vor exista. Voi încerca să îmbunătățesc jocul, voi interveni în anumite puncte. Ei sunt jucători experimentați, știu ce au de făcut, nu vreau să-i dau peste cap”, a declarat Marinos Ouzounidis.

Ultimele stiri

Polițiștii șpăgari de la Olt, ajutați de Curtea de Apel Craiova: flagrantul e respins!

Probele prin care era dovedit flagrantul în cazul celor patru polițiști șpăgari de la Poliția Rutieră Olt au fost...

Mai multe articole din aceeasi categorie