duminică, iulie 21, 2024
21.4 C
Craiova

Ozaltin domină topul constructorilor de autostrăzi! Progres impresionant pe DEx12 Craiova – Pitești

Turcii de la Ozaltin domină din nou topul constructorilor de autostrăzi din România, cu lucrările de pe tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești. Asocierea condusă de Ozaltin, din care mai fac parte Strade Bauunternehmung SRL și Visio Construction Works, s-a mișcat foarte bine pe tronsonul de 17,7 km din județul Dolj al drumului expres, unde s-a depășit procentul de 75% grad de execuție.

Ozaltin este, din nou, pe primul loc în topul constructorilor de drumuri de mare viteză, după ce a avut și în luna mai cel mai mare progres de pe marile șantiere de infrastructură rutieră din România. Astfel, asocierea condusă de turcii de la Ozaltin a înregistrat un avans de aproape 15 puncte procentuale pe tronsonul 1 la DEx12 ce urmează să fie dat în trafic până la finele anului, înainte de termenul contractual (martie 2025), potrivit estimărilor oficialilor de la Transporturi. 

Pe a doua poziție s-a clasat asocierea Pizzarotti – Retter, care a mai avansat cu încă 9 puncte procentuale pe lotul 1 Dumbrava – Mizil al A7 Ploiești – Buzău. Astfel, lucrările la acest lot ce urmează să fie dat în trafic tot în 2024 sunt realizate în proporție de 69%, conform datelor CESTRIN aferente lunii mai. Podiumul topului este completat de asocierea Coni – Trace, care a avut un progres de 6,5 puncte procentuale pe lotul vecin din A7, Mizil – Pietroasele, după două luni. Și acest lot este programat pentru inaugurare în 2024, fiind realizat în proporție de 68%.

Chinezii au impresionat pe A0 Centura Bucureștiului

Mai departe, turcii de la Alsim Alarko au avut un avans de 6,4 puncte procentuale pe lotul 1 Glina – Vidra al Autostrăzii Bucureștiului (A0), tot după două luni. Lucrările la acest lot sunt aproape finalizate, secțiunea dintre DN4 și A2 urmând să fie dată în trafic luna viitoare. 

Ozaltin domină topul constructorilor de autostrăzi! Progres impresionat pe DEx12 Craiova – Pitești În acest top urmează un constructor nou, respectiv China Civil Engineering Construction Company (CCECC), cu un prim avans de 6 puncte procentuale pe lotul 3 al A0 Nord. Oficialii de la Transporturi au apreciat startul bun al acestui constructor în șantier. Tot un progres de 6 puncte procentuale a raportat grupul UMB pe lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord al A7 Buzău – Focșani. Astfel, lucrările la „cocoașa de la Focșani” sunt realizate în proporție de 45%.

Pe următoare poziție, revin în top turcii de la Nurol, cu un prim avans de 5 puncte procentuale pe lotul 3 Pietroasele – Buzău al A7 Ploiești – Buzău. Pe acest lot, Nurol lucrează împreună cu alt constructor din Turcia, Makyol.

Ozaltin domină topul constructorilor de autostrăzi. Ce a reușit UMB

Topul continuă cu UMB, care a avut un progres de 4 puncte procentuale pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Lucrările la acest tronson au ajuns la un stadiu fizic de 55%. Următorul în top este constructorul austriac Porr, care a raportat un progres de 3,93 puncte procentuale pe secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș a A1 Sibiu – Pitești. Lucrările la lotul cu primul tunel construit pentru o autostradă din România sunt realizate în proporție de aproape 37%. 

Umbrărescu sparge toate topurile! Se apropie cu viteză de o cifră de afaceri de 2 miliarde de euro
Umbrărescu sparge toate topurile! Se apropie cu viteză de o cifră de afaceri de 2 miliarde de euro

UMB revine cu un avans de 3,57 puncte procentuale pe lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat al A7 Buzău – Focșani, unde s-a ajuns la un stadiu al lucrărilor de 37%. Tot UMB se află și pe următorul loc cu un progres de 3 puncte procentuale pe lotul 3 Răcăciuni – Bacău al A7 Focșani – Bacău. Firmele lui Umbrărescu au realizat 10% din lucrările pe acest șantier.

Pe restul șantierelor monitorizate, progresele au fost mai mici de 3 puncte proncentuale, fie nu au fost raportate.

Citește și: (VIDEO) Tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești, văzut de sus. Imagini sugestive. Va fi gata în 2024?

Ultimele stiri

Ziua Aviației Române şi a Forțelor Aeriene, celebrată astăzi, de Sf. Ilie

La 20 iulie, celebrăm Ziua Aviației Române şi a Forțelor Aeriene, odată cu praznicul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul...

Mai multe articole din aceeasi categorie